LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 08-12-2004, 07:22 PM   #1
fedivh
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: Uruguay/Southamerica
Distribution: Gentoo
Posts: 144

Rep: Reputation: 15
Configured eth0 but ppp1 starts


Hi,
I installed Slackware 10 and its great.
My NIC was recognized, its a Realtek RTL-8139
I use PPPoE so I did "adsl-setup"
There I set everything and I set it to connect over eth0, then "adsl-start", all seems fine and then "adsl-status" because I canīt get into any webpage like this....
adsl-status:
Link is up and running on interface ppp1
ppp1 Lin encap: Point-to-Point Protocol
inet addr: 200.125.28.39 P-t-P: 200.40.19.100 Mask: 255.255.255.255
+ other stuff I that wonīt help....

So why doesnīt it use eth0??!

So I went to the KDE- Info Center and there to Network Interface:
There it lists
eth0 192.168.1.25 Network Mask=255.255.255.0 Type=Broadcast Status=UP
lo = localhost, I think I donīt have to list this here....
ppp0
ppp1 both with Type=Point-to-Point

eth0 has the IP and Network Mask I need because I have to connect to my WLAN-Router (altough I use a cable) over that IP.
But why doesnīt it use eth0?!! In /dev I canīt find eth0, just ppp1

So what should I do?
I did "netconfig" where I set the IP and Netmask to the ones I need...but nothing...
In KDE I canīt find out if the Realtek Card really is eth0, but I think it should be that one, right?
So please help...Thanks,
fedivh
 
Old 08-12-2004, 11:07 PM   #2
michaelk
Moderator
 
Registered: Aug 2002
Posts: 12,167

Rep: Reputation: 784Reputation: 784Reputation: 784Reputation: 784Reputation: 784Reputation: 784Reputation: 784
I am guessing your using a DSL broadband internet connection but I do not understand how your PC is connected? What is connected to the modem and what to the router? A ppp connection will use a ppp interface but if your connecting to the router then the pppoe is handled by the router and you do not need to run it (i.e. dsl-start etc) on the PC.

Last edited by michaelk; 08-12-2004 at 11:12 PM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problems emerging gnome. Eth0 not configured correctly? CptFarlow Linux - Newbie 1 10-20-2005 09:50 PM
dhcp already configured on eth0 alltaken Linux - Newbie 15 05-24-2005 08:30 PM
eth0 starts [ ok ] but won't work... perl4ever Linux - Networking 8 09-03-2004 06:49 PM
Help: acx111 54M wireless pci is configured as eth0 by kudzu automatically parv Linux - Hardware 1 07-26-2004 09:06 AM
howto delete static ip configured on eth0 & reconf multiple ip on one eth0(redhat8 viveku Linux - Networking 0 01-31-2004 11:40 AM


All times are GMT -5. The time now is 10:03 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration