LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 02-01-2007, 09:43 AM   #1
rickh
Senior Member
 
Registered: May 2004
Location: Albuquerque, NM USA
Distribution: Debian-Lenny/Sid 32/64 Desktop: Generic AMD64-EVGA 680i Laptop: Generic Intel SIS-AC97
Posts: 4,250

Rep: Reputation: 60
Cannot connect to a specific website


This appears to me to be a very peculiar problem. I can not connect to http://linux-wless.passys.nl

Until a couple weeks ago, it worked fine. I know the site is valid and active. I don't know of any other site that I have such a problem with. The browser just says "Connecting to linux-wless.passys.nl", and waits until it times out. Nor can I connect using 80.126.219.73 which seems to be the IP address.

I have checked firewall logs; cleared all my cache, cookies, etc.; tried disabling all firewalls; bypassed my router (hooked cablemodem directly to PC); ... nothing seems to work. Same symptom whether I use 64-bit, 32-bit, or my laptop.

I can't ping either the IP or the URL, but that may be something their firewall is blocking.

Traceroute output:
Code:
debian64:~$ traceroute linux-wless.passys.nl
traceroute to linux-wless.passys.nl (80.126.219.73), 30 hops max, 52 byte packets
 1  192.168.123.254 (192.168.123.254)  0.407 ms  0.376 ms  0.331 ms
 2  73.108.184.1 (73.108.184.1)  5.884 ms  6.702 ms  5.833 ms
 3  s01b1.svalley.nm.albuq.comcast.net (68.86.206.65)  6.779 ms  6.192 ms *
 4  s01g1.albuquerque.nm.albuq.comcast.net (68.86.206.86)  7.918 ms  7.049 ms  7.600 ms
 5  68.35.172.50 (68.35.172.50)  8.090 ms  7.403 ms  7.697 ms
 6  * 12.118.225.9 (12.118.225.9)  26.856 ms  24.958 ms
 7  tbr1-p012301.dlstx.ip.att.net (12.123.16.98)  25.044 ms  25.093 ms  25.926 ms
 8  ggr3-ge10.dlstx.ip.att.net (12.123.16.201)  25.014 ms  27.499 ms  24.839 ms
 9  * 192.205.34.82 (192.205.34.82)  25.319 ms  26.599 ms
10  XS4ALL.so-7-0-0.nar1.AMS1.gblx.net (146.82.33.178)  151.702 ms  151.678 ms 151.827 ms
11  0.so-6-0-0.xr1.3d12.xs4all.net (194.109.5.1)  152.891 ms  155.396 ms  205.298 ms
12  42.10ge14-0-0.pe10.fia.xs4all.net (194.109.5.106)  153.765 ms 42.10ge11-0-0.pe20.fia.xs4all.net (194.109.5.50)  151.905 ms 42.10ge14-0-0.pe10.fia.xs4all.net (194.109.5.106)  152.738 ms
13  * * *
14  blackbox.passys.nl (80.126.219.73)  161.060 ms  159.888 ms  159.611 ms
15  * * *
16  * * *
17  * * *
.
.
.
... then it just sits there repeating the 3 asterisk lines.

Any troubleshooting suggestions?

Last edited by rickh; 02-01-2007 at 09:53 AM.
 
Old 02-01-2007, 01:28 PM   #2
hussar
Member
 
Registered: Oct 2003
Location: Heidelberg, Germany
Distribution: Slackware 11.0; Kubuntu 6.06; OpenBSD 4.0; OS X 10.4.10
Posts: 345

Rep: Reputation: 30
My (relatively uneducated) guess is that that blackbox.passys.nl cannot find linux-wless.passys.nl. My traceroutes also hang there. I also notice from doing my own traceroutes and pings here that the two sites, blackbox and linux-wless, share the same IP address, as does passys.nl. The IP address is one of a block that is registered to XS4ALL, which is a major ISP in the Netherlands. You might want to contact them.

It could very well be that the site is not configured properly. Trying to connect to blackbox.passys.nl and passys.nl using http just results in the Apache install screen (the screen Apache shows when it is installed correctly but no content has been added).
 
Old 02-01-2007, 03:35 PM   #3
hussar
Member
 
Registered: Oct 2003
Location: Heidelberg, Germany
Distribution: Slackware 11.0; Kubuntu 6.06; OpenBSD 4.0; OS X 10.4.10
Posts: 345

Rep: Reputation: 30
rickh, I notice that I am now able to access the site. Can you?
 
Old 02-01-2007, 06:39 PM   #4
rickh
Senior Member
 
Registered: May 2004
Location: Albuquerque, NM USA
Distribution: Debian-Lenny/Sid 32/64 Desktop: Generic AMD64-EVGA 680i Laptop: Generic Intel SIS-AC97
Posts: 4,250

Original Poster
Rep: Reputation: 60
Nope. Same symptom.
 
Old 02-01-2007, 10:44 PM   #5
fur
Member
 
Registered: Dec 2003
Distribution: Debian, FreeBSD
Posts: 310

Rep: Reputation: 35
I am able to get to the site, and it resolves to the same IP that you have posted. So its not DNS.

Even though I can surf to the page, I can't ping, or traceroute. Thats most likely filtered, so it can't really be used to troubleshoot.

My guess is its either a firewall/ACL, or routing problem on their side.

Their server has TCP port 22 open, can you hit that?


# hping -S 80.126.219.73 -p 22 -c 2
HPING 80.126.219.73 (xl0 80.126.219.73): S set, 40 headers + 0 data bytes
len=46 ip=80.126.219.73 ttl=44 DF id=0 sport=22 flags=SA seq=0 win=5840 rtt=141.3 ms
len=46 ip=80.126.219.73 ttl=44 DF id=0 sport=22 flags=SA seq=1 win=5840 rtt=141.7 ms

--- 80.126.219.73 hping statistic ---
2 packets tramitted, 2 packets received, 0% packet loss
round-trip min/avg/max = 141.3/141.5/141.7 ms
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Unable to Connect to Specific Port kaplan71 Fedora 10 05-09-2005 05:31 AM
how to connect forked process to a specific terminal pcweirdo Linux - Software 2 02-22-2005 03:17 AM
Unable to connect to Website Once outside the network jc_neo Linux - Networking 17 10-28-2004 08:31 PM
Can't load one specific website using any browser Ilisdur Fedora 4 09-14-2004 04:59 PM
Allowing a specific host to connect using ipchains Gameon Linux - Security 7 01-17-2002 04:15 AM


All times are GMT -5. The time now is 09:43 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration