LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 11-08-2003, 11:16 AM   #1
lovswr
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2003
Location: [H]otlanta!
Distribution: FC3
Posts: 19

Rep: Reputation: 0
Unhappy Can not connect to SWAT anymore


Hello, Until yesterday (7 nov 03) I had a mostly working 2.27 samba running on my redhat 9 box that I configured via SWAT. Now I can not get back into SWAT & I also (in a useless attempt to make it work) upgraded to samba 3.0 I get the following when trying to start SWAT:


An error occured while loading http://matrix1:901/:


Could not connect to host matrix1 (port 901)



here is my /etc/hosts file:


# Do not remove the following line, or various programs
# that require network functionality will fail.
127.0.0.1 localhost localhost.localdomain matrix1
192.168.2.147 philip
192.168.2.145 robert
192.168.1.148 pc2
192.168.1.149 freebsd
0.0.0.0 ads.osdn.com
0.0.0.0 claria.com
0.0.0.0 www.gator.com


Also /etc/services does have the correct port 901 set up & /etc/xinetd/d/swat

description: swat is the Samba Web Administration Tool, which
# allows an administrator to configure Samba using a web
# browser interface, with the URL http://localhost:901
service swat.
{
disable = no
socket_type = stream
wait = no
protocol = tcp
only_from = matrix1
user = root
log_on_failure += USERID
server = /usr/sbin/swat
port = 901
}
& /etc/pam.d/samba

#%PAM-1.0
auth required pam_nologin.so
auth required pam_stack.so service=system-auth
account required pam_stack.so service=system-auth
session required pam_stack.so service=system-auth
password required pam_stack.so service=system-auth
# added by me in a panic attempt to get swat working again on 7 nov 03
samba auth required /lib/security/pam_pwdb.so nullok shadow
samba account required /lib/security/pam_pwdb.so


I dont't know if this is related but,my trouble started yesterday after I actually got vnc-server working. I just left it at default so it started on matrix1:1 I went to work (yes I puched a hole through turtlefirewall just for this) & connected from my laptop at work via vnc to the redhat box. I did not do anything & then jsut logged off. when I got home I had to reboot the redhat box becuase konq would not work. Kept complaing aobut something like the DHOCP server or other could not be contactacted/(connected?). Well SWAT has not worked ever since. Now the samba 2.7 still worked with a manual start, but this morning I did a rpm -U| to 3.0 & now that too is not working Any help ir direction pointing would be greatly appreciated.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SWAT - Could not connect to port 901 brucerowe Linux - Networking 17 09-11-2008 11:45 AM
Samba - Swat: Cannot Connect to Localhost:901 Sloppyunderfoot Linux - Networking 3 02-10-2005 12:26 PM
SWAT cannot connect verbose Linux - Networking 6 08-09-2004 10:23 PM
Problem to connect to SWAT from remote scram Linux - Networking 2 07-18-2003 08:04 AM
samba's SWAT...won't connect Robert0380 Linux - Software 7 07-16-2003 04:00 AM


All times are GMT -5. The time now is 11:57 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration