LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 09-14-2004, 02:57 PM   #1
mhodges
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2004
Location: Las Vegas
Distribution: Mandrake
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Can't login to domain account in X but can in shell


I am somewhat new to Linux, so if I leave anything out please let me know...

I have Mandrake 10 installed and Samba 3 running to connect to my W2K AD domain. I am using winbind and pam and everything appears to be working correctly...except 1 thing...

I can use wbinfo to get information from AD....

I can login with a domain account from a shell...

I can see a list of all domain users when X is at the login screen...

I can't log in with any of the domain users to X and I can't start X when logged in with a domain user through shell.

If I try to log in from X it shakes like I entered an incorrect password...

If I try to start X after logging in through a shell it just hangs at a blue screen with an X.

Any help would be greatly appreciated.
 
Old 09-15-2004, 01:02 PM   #2
mhodges
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2004
Location: Las Vegas
Distribution: Mandrake
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Additional information...

when I log in to the console with my domain users and try to start X I get the following error message...

Authentication failed - cannot start X server.
perhaps you do not have console ownership?

For local users and root I can start X without any problem.
 
Old 10-22-2004, 12:36 PM   #3
adonai
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2004
Distribution: Slackware
Posts: 22

Rep: Reputation: 15
same thing, only SuSE 9.0

X runs, but the desktop won't apperar, I can only log in if I manually stop X..

I messed up with the XF86Config file after I made a backup (actually I changed one number, trying to improve my refresh rate). After copying the backup over the original file it did the same thing..

Text mode is perfectly fine, but I don't have that much documentation..
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Joined Domain, can't login as domain user mikeyt_333 Linux - Networking 12 08-26-2005 09:25 AM
domain admin account ? alris Linux - Networking 0 11-01-2004 09:15 PM
How do i set up a shell account flamah Linux - Newbie 5 05-26-2004 07:48 PM
Am having problems creating a machine account from XP WS to Samba 3 Domain Controller robertomason Linux - Wireless Networking 3 03-13-2004 05:37 PM
what OS is my shell account running? rid00z Linux - Newbie 1 10-13-2003 06:08 AM


All times are GMT -5. The time now is 01:58 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration