LinuxQuestions.org
Did you know LQ has a Linux Hardware Compatibility List?
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 11-07-2001, 12:38 PM   #1
rebayona
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2001
Location: Bogota, Colombia, South America
Distribution: RedHat 7.1
Posts: 13

Rep: Reputation: 0
Question Can't get rid of linuxconf message:


Every time I run "activate configuration" (I guess it is the same as "linuxconf --status" under text mode) appears the same message:

I'm running RedHat 7.1 with gnome

"The state of the system is not in sync with the current/updated configurations. You are allowed to make it current, or continue with the current configurations.

Here are the commands to execute

The following command told me something had to be done /etc/rc5.d/S55named start

And the options "Do nothing" "Do It" and "Help" are avalaible in the same window. When I hit "Do it" there's no error messages, but if I take a look to /var/log/messages I can see this messages:

Nov 7 11:36:59 ns1 named [1381]: Starting BIND 9.1.0 -u named
Nov 7 11:36:59 ns1 named [1381]: using 1 CPU
Nov 7 11:36:59 ns1 named: named startup succesful
Nov 7 11:36:59 ns1 named [1383]: loading configuration from '/etc/named.conf'
Nov 7 11:36:59 ns1 named [1383]: the default for the 'auth-nxdomain' option is now 'no'
Nov 7 11:36:59 ns1 named [1383]: no IPv6 interfaces found
Nov 7 11:36:59 ns1 named [1383]: listening on IPv4 interface lo, 127.0.0.1#53
Nov 7 11:36:59 ns1 named [1383]: binding TCP socket: address in use
Nov 7 11:36:59 ns1 named [1383]: listening on IPv4 interface eth0, 200.74.XXX.158#53
Nov 7 11:36:59 ns1 named [1383]: binding TCP socket: address in use
Nov 7 11:36:59 ns1 named [1383]: listening on IPv4 interface eth0, 200.74.XXX.157#53
Nov 7 11:36:59 ns1 named [1383]: binding TCP socket: address in use
Nov 7 11:36:59 ns1 named [1383]: listening on IPv4 interface eth1, 195.69.XXX.245#53
Nov 7 11:36:59 ns1 named [1383]: binding TCP socket: address in use
Nov 7 11:36:59 ns1 named [1383]: running
Nov 7 11:37:03 ns1 named [1383]: lame server on 'ns.senator.org' (in 'senator.org'?): 192.156.196.3#53
Nov 7 11:37:03 ns1 named [1383]: lame server on 'ns.senator.org' (in 'senator.org'?): 192.156.196.1#53

So it seems to be something wrong here, but the service works OK. It is some kind of bug on linuxconf, or there's something wrong with my configuration?

Thanks for reading,

Rafael
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
how to get rid of the warning message about nfs? jiawj Slackware 7 04-25-2005 03:30 AM
linuxConf ziox Linux - Software 0 05-26-2004 10:55 AM
LinuxConf phil81 Mandriva 5 02-24-2004 10:05 AM
Where is the Linuxconf? Alasis Linux - General 4 08-07-2002 10:09 PM
Where is linuxconf in RH 7.3 ?? Rampage2884 Linux - General 1 05-12-2002 06:59 PM


All times are GMT -5. The time now is 06:07 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration