LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 06-25-2003, 09:44 PM   #1
CIO_BlackRainbo
Member
 
Registered: Jun 2003
Location: /mnt/eth/us/ma/bos/cws
Distribution: Debian SID
Posts: 32

Rep: Reputation: 15
Can't find what's wrong; card, config...?


Anyone know if being able to ping yourself and your loopback-IP means that your ethernet card is supported, functioning and properly configured? I can't ping anyone else, though.

---if not supported : How do I add support for a chipset? (SiS962)
---if not functioning: But it works under XP?
---if not configured: I am using straight-out-of-the-box Mandrake 9.0. I used their netconf and I made it the same as I have done on my XP boxes. Grr.
 
Old 06-28-2003, 09:50 AM   #2
dorian33
Member
 
Registered: Jan 2003
Location: Poland, Warsaw
Distribution: LFS, Gentoo
Posts: 587

Rep: Reputation: 32
1. check 'link' LED on the card - if it is lightening you have physical connection, so next -
2. check gateway address setup in your box, if ok -
3. check firewall if it doesn't stops icmp packets, if ok -
ping (with IP not name) should work.
 
Old 06-28-2003, 12:26 PM   #3
ingo
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2003
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
perhaps this thread is interesting for you:
http://www.linuxquestions.org/questi...5&pagenumber=1
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Samba - My Config has something wrong surfduke Linux - Networking 3 09-25-2005 10:12 AM
WINE - CONFIG File, can't find it to do first config Hero Doug Linux - Software 1 09-06-2005 12:03 PM
X config wrong following upgrade quinnk Red Hat 1 04-26-2005 05:44 PM
dchpd: wrong config or bug? british_76 Linux - Networking 5 09-13-2004 09:38 AM
Cannot find gtk-config and glib-config NOT_Skeletor Linux - Software 3 06-27-2003 10:39 AM


All times are GMT -5. The time now is 01:57 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration