LinuxQuestions.org
View the Most Wanted LQ Wiki articles.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 07-02-2002, 10:43 AM   #1
ifm
Member
 
Registered: Jun 2002
Location: USA
Distribution: RH7.3 & YDL2.1
Posts: 124

Rep: Reputation: 15
BIND9 and "lame server" log entries??


Lately I have been seeing a few entries in my "messages" log from "named" about lame servers... Since I couldn't find any information regarding it, I thought to ask here.

A typical log entry:
Jul 2 00:00:06 xxxxxxxx named[21481]: lame server resolving 'xxxxxxxxxxxxx.com' (in 'xxxxxxxxxxxxxx.COM'?): xxx.xxx.xxx.xxx#53

(i x'd out the actual server name and ip etc)

Thing is, my bind dns servers don't HOST that name. So why is it complaining?

Some things to note: BIND9 is setup to be a authoritative host for many domains we own, and it is not a 'public cache'. It only keeps in memory whatever the systems linked to it use. So like PHP scripts, apache, sendmail etc. This is on a RH7.3 server, and also occurs on the secondary YDL2.1 server (secondary is such a loose term, since they BOTH run in perfect syncronization and neither is designated as primary or secondary in the true sense of zone xfer).

Anyhow... any ideas on this lame server stuff?
 
Old 07-02-2002, 11:09 AM   #2
ifm
Member
 
Registered: Jun 2002
Location: USA
Distribution: RH7.3 & YDL2.1
Posts: 124

Original Poster
Rep: Reputation: 15
%@#$#%@

Nevermind...

Shoulda done a search here BEFORE posting ... just seemed everytime before I do a search I never find what I am looking for, so I skipped that step just this one time, and BAMMO! Turns out the answer was already posted here! AGH!

So ignore my lunacy.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New SQUID user: How to clear the "access.log" and "store.log" automatically? yuzuohong Linux - Networking 2 12-02-2006 05:37 AM
Conditional display of "HCL Entries" and "Reviews" ? J.W. LQ Suggestions & Feedback 1 09-01-2005 08:53 AM
"getent" won't show LDAP entries LowellL Suse/Novell 0 05-30-2005 02:46 PM
K audio creator + "lame" ripping jimjamjahaa Linux - Newbie 2 03-05-2005 11:03 AM
difference between "Web server local URL" and "IPv4 address"? kpachopoulos Linux - General 2 09-17-2004 01:30 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:22 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration