LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices

Reply
 
LinkBack Search this Thread
Old 11-19-2005, 08:20 AM   #1
logicalfuzz
Member
 
Registered: Aug 2005
Distribution: Arch Linux
Posts: 291

Rep: Reputation: 39
automounting with autofs not working..


server: sun.universe.com
client: earth.universe.com

i share /nfsdata in sun thru NFS. Then i mount it on earth with
Code:
mount -t nfs sun.universe.com:/nfsdata /mnt/nfs_share
This works and i can see contents of sun.universe.com:/nfsdata on /mnt/nfs_share

Now i unmount the /mnt/nfs_share and try to configure automounting it.
The auto.master entry (on earth) i added is
Code:
/mnt/nfs_share                                 /etc/auto.misc
and the auto.misc entry (on earth) is
Code:
nfs          -fstype=nfs,ro,rsize=8192,wsize=8192,intr                  sun.universe.com:/nfsdata
Then i do,
service autofs restart
service autofs reload (i wasn't sure which of the both to run, so i tried both..)

nfs partition is not mounted yet.
what is the correct way to do it?
 
Old 11-20-2005, 05:11 PM   #2
tuxdev
Senior Member
 
Registered: Jul 2005
Distribution: Slackware
Posts: 2,008

Rep: Reputation: 110Reputation: 110
It mounts it when you try to access the nonexistent /mnt/nfs_share/nfs
 
Old 11-21-2005, 05:41 AM   #3
jtshaw
Senior Member
 
Registered: Nov 2000
Location: Seattle, WA USA
Distribution: Ubuntu @ Home, RHEL @ Work
Posts: 3,892
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 65
Moved at users request to Linux - Networking.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Automounting has just stopped working. mokeyjoe Ubuntu 3 10-14-2005 03:30 AM
Automounting Stopped Working RemusX2 Linux - Hardware 1 08-13-2005 12:51 AM
automounting/rc.autofs dive Slackware 11 07-15-2005 08:33 PM
autofs not working in Fedora Core 2 mle Fedora 1 03-04-2005 09:40 AM
Using Autofs guygriffiths Linux - Software 1 09-17-2003 10:31 AM


All times are GMT -5. The time now is 03:44 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration