LinuxQuestions.org
Go Job Hunting at the LQ Job Marketplace
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 05-17-2006, 09:03 AM   #1
Sashi
LQ Newbie
 
Registered: May 2006
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
ADMTEK8511 USB to Ethernet Converter Problem


Hi ,

I am trying to use ADMTEK8511 USB-Ethernet Converter in my Custom board in Linux-2.4. The USB memory stick as well as Ethernet are working fine in my board. But while using USB - Ethernet Converter it is getting detected but neither ping nor tftp are working.

Following are the details :

Linux Kernel Card Services 3.1.22
options: [pci] [cardbus]
usb.c: registered new driver usbdevfs
usb.c: registered new driver hub
usb-uhci.c: $Revision: 1.1.2.1 $ time 12:03:10 May 12 2006
usb-uhci.c: High bandwidth mode enabled
usb-uhci.c: USB UHCI at I/O 0x19000000, IRQ 11
usb-uhci.c: Detected 2 ports
usb.c: new USB bus registered, assigned bus number 1
Product: USB UHCI Root Hub
SerialNumber: 19000000
hub.c: USB hub found
hub.c: 2 ports detected
usb-uhci.c: USB UHCI at I/O 0x19000020, IRQ 11
usb-uhci.c: Detected 2 ports
usb.c: new USB bus registered, assigned bus number 2
Product: USB UHCI Root Hub
SerialNumber: 19000020
hub.c: USB hub found
hub.c: 2 ports detected
usb-uhci.c: v1.275:USB Universal Host Controller Interface driver
pegasus.c: v0.4.32 (2003/06/06):Pegasus/Pegasus II USB Ethernet driver
usb.c : registered new driver pegasus
rtl8150.c: rtl8150 based usb-ethernet driver v0.4.3 (2002/12/31)
usb.c: registered new driver rtl8150
pci_hotplug: PCI Hot Plug PCI Core version: 0.5
Tracer: Initialization complete
NET4: Linux TCP/IP 1.0 for NET4.0
IP Protocols: ICMP, UDP, TCP, IGMP
IP: routing cache hash table of 512 buckets, 4Kbytes
TCP: Hash tables configured (established 512 bind 1024)
NET4: Unix domain sockets 1.0 /SMP for Linux NET4.0.
ds: no socket drivers loaded!
cramfs: wrong magic
FAT: bogus logical sector size 6552
VFS: Mounted root (jffs2 filesystem) readonly.
Mounted devfs on /dev
Freeing unused kernel memory: 64k freed
execve of /sbin/ltt_boot_trace failed
hub.c: new USB device 00:02.0-1, assigned address 2
Algorithmics/MIPS FPU Emulator v1.5
Manufacturer: ADMtek
Product: USB To LAN Converter
SerialNumber: 0001
pegasus.c : eth0: ADMtek ADM8511 "Pegasus II" USB Ethernet
pegasus.c: setup Pegasus II specific registers
INIT: version 2.78 booting
Activating swap...
Mounting local filesystems...
tmpfs on /mnt/ram type tmpfs (rw,size=8096k)
Cleaning\: /etc/network/ifstate.
Setting up IP spoofing protection\: rp_filter.
Configuring network interfaces\: done.
Starting portmap daemon\: portmap.
insmod: 8139too.o: no module by that name found
INIT: Entering runlevel: 3

MontaVista(R) Linux(R) Professional Edition 3.1

(none) login: root

# ifconfig
eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:40:F41:54:48
inet addr:10.41.1.249 Bcast:10.41.3.255 Mask: 255.255.252.0
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:15 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:100
RX bytes:61425 (59.9 kb) TX bytes:0 (0.0 b)

lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:0 (0.0 b) TX bytes:0 (0.0 b)

# ifconfig eth0 192.168.1.1 up
# ifconfig
eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:40:F41:54:48
inet addr:192.168.1.1 Bcast: 192.168.1.255 Mask:255.255.255.0
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:100
RX bytes:0 (0.0 b) TX bytes:0 (0.0 b)

lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:0 (0.0 b) TX bytes:0 (0.0 b)

# tftp 192.168.1.2
tftp> bin
tftp> get Makefile
Transfer timed out.

tftp> q

PING : I am doing pinging the custom board from my PC, Request Time out is coming.

Can anybody help me out in resolving this issue.

Thanks & Regards,
Sashi
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
pilot-link not working with USB Serial-USB Converter with m105 calmofthestorm Linux - Laptop and Netbook 0 09-03-2005 02:03 PM
Ethernet / USB modem problem Amuro-Ray2020 Linux - Newbie 1 05-31-2005 08:55 PM
USB to Ethernet Converter: how to install? Cavenaghi Linux - Networking 10 10-12-2004 11:09 AM
How connect to the web with ADMtek USB ethernet converter in Redhat 9 CluelessNewbie Linux - Networking 0 02-18-2004 12:39 AM
USB serial converter problem linuxBill Linux - Software 3 04-23-2003 08:14 AM


All times are GMT -5. The time now is 08:41 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration