LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 01-29-2008, 12:49 PM   #1
CrownAmbassador
Member
 
Registered: Mar 2005
Location: Cape Town, South Africa
Distribution: Ubuntu 8.10
Posts: 374

Rep: Reputation: 30
3G connecting but not available


I'm connected to the internet via a 3G USB modem using Vodafone Mobile Connect driver for Linux on Ubuntu, but its like the computer isn't realizing its connected. How can I tell it to use that connecion?

Last edited by CrownAmbassador; 01-29-2008 at 12:50 PM.
 
Old 01-30-2008, 04:44 AM   #2
CrownAmbassador
Member
 
Registered: Mar 2005
Location: Cape Town, South Africa
Distribution: Ubuntu 8.10
Posts: 374

Original Poster
Rep: Reputation: 30
I'm gonna answer myself in order to help people that might stumble accross this post with the same question.

I downloaded Vodafone Mobile Connect Card Driver for Linux. Install it and then go to prefrences to edit the logon detials. If your carrier uses dinamic address, uncheck the DNS box and run a check in the diagnostic tool of the program. It will tell you there was a error trying to connect to the gateway. Save the report and then go to it (you can't see it before saving it). Check what the DNS settings are and go and check the DNS box you unchecked earlier and then put the DNS settings in there. Then, you should be able to connect and use the connection.


This was just a temporary solution on my one laptops as I want to install the internal card I have. So if anyone can help me with that at this threadit will be appreciated.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Digikam connecting as root/not connecting as regular user jayhel Slackware 5 09-29-2005 05:57 PM
About connecting myself to the n/w savimonty Linux - Networking 2 04-23-2005 05:36 AM
connecting SSENT12 Linux - Networking 10 07-21-2003 12:45 PM
Mysql is not connecting from servlet.But connecting from java, help pls Harish_f Linux - General 0 05-08-2002 03:21 AM
connecting two pcs vicente General 8 09-30-2001 05:34 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:43 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration