LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 09-14-2004, 11:00 AM   #1
Heids
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2004
Distribution: Red Hat Linux 9.0
Posts: 6

Rep: Reputation: 0
3c501 device eth0 does not seem to be present


Error message:
Bringing up interface eth0
3c501 device eth0 does not seem to be present, delaying initialization
FAILED

From redhat
run lspci -v

I get 00:08.0 Ethernet Controller: Galileo Technology Ltd.: Unknow device 4320 (revf 12)
Subsystem: SMC, Standard Microsystems Corp: unknown device b452

in etc/modules.conf
I see alias eth0 3c501

redhat-config-network
3c501 device eth0 does not seem to be present

kernel is 2.4.20-6

I tried copying the sk98lin24.tar.gz file into the top level of my directory and following the instructions but it still didn't work.

I hate to say it but I am not sure how to reconfigure the kernel and so on.

I'll be reading up my documentation again in the meantime.
Heidi
 
Old 09-14-2004, 11:08 AM   #2
littleking
Member
 
Registered: Jun 2003
Location: New Albany, OH
Posts: 190

Rep: Reputation: 30
are you sure that its a 3com card? if lspci is showing a SMC card then its highly unlikely that its a 3com,

what does dmesg show?
 
Old 09-14-2004, 12:16 PM   #3
Heids
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2004
Distribution: Red Hat Linux 9.0
Posts: 6

Original Poster
Rep: Reputation: 0
NET4 or divert:

I can't find any reference to eth0 besides these two:

NET4: Frame Diverter 0.46

later

NET4: Linux TCP/IP 1.0 for NET4.0

later

NET4: Unix domain sockets 1/0SMP for Linux NET4.0.

later

divert: not allocating divert_blk for non-ethernet device eth0
 
Old 09-14-2004, 01:37 PM   #4
Heids
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2004
Distribution: Red Hat Linux 9.0
Posts: 6

Original Poster
Rep: Reputation: 0
kernel mismatch

I tried getting the latest driver but I got a kernel mismatch
insmod smc94x2.0
(that was the driver)
And I got the message that the smc94x2.0 was compiled for kernel version 2.4.2-2 and my kernel is version 2.4.20-6
I have written SMC about their card and their old driver.

The card is SMC9452TX

Seems to be the problem. Thanks for your help.
 
Old 09-14-2004, 03:05 PM   #5
mermxx
Member
 
Registered: Apr 2004
Location: Wales
Distribution: rh9, winxp
Posts: 411

Rep: Reputation: 30
have u tried going to http://www.opendrivers.com/categoryc...11555/SMC.html
for the driver u need :-)
 
Old 09-16-2004, 05:09 AM   #6
Heids
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2004
Distribution: Red Hat Linux 9.0
Posts: 6

Original Poster
Rep: Reputation: 0
tried, same one, doesn't work

Hi,
Thanks for helping. It is the same version as I got from SMC. This is what "tech support" at SMC wrote:

For your information, as mentioned in the release notes, this adapter only
support Kernel versino 2.4.2-2.

So, that is my experience with tech support.

I suppose I could buy a new ethernet card or NIC, I just want it to connect.
 
Old 09-16-2004, 02:56 PM   #7
mermxx
Member
 
Registered: Apr 2004
Location: Wales
Distribution: rh9, winxp
Posts: 411

Rep: Reputation: 30
Well, at least they are not too expensive... u could always try ebay I pick a lot of stuff up there cheaply :-)
 
Old 09-16-2004, 07:19 PM   #8
Heids
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2004
Distribution: Red Hat Linux 9.0
Posts: 6

Original Poster
Rep: Reputation: 0
ethernet card that works for Red Hat 9

Any recommendations of an ethernet card I can use?

I need an ethernet card that will install on Red Hat 9.0, kernel is 2.4.20-6.
 
Old 09-17-2004, 02:52 PM   #9
mermxx
Member
 
Registered: Apr 2004
Location: Wales
Distribution: rh9, winxp
Posts: 411

Rep: Reputation: 30
3com have the best support with rh 3c595 or 3c900 or 3c905 would prob be good choices. U can always check out hardware compatibility on redhats support pages :-)
 
Old 07-16-2009, 09:22 AM   #10
ramanaeee
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2008
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
Quote:
Originally Posted by Heids View Post
Any recommendations of an ethernet card I can use?

I need an ethernet card that will install on Red Hat 9.0, kernel is 2.4.20-6.
Hi,
i am also facing the same problem.how you over come it in your case.
sharing this knowledge is really helpful for me.
because i got structed here.
thanks in advance.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
eth0 device does not seem to be present & Shut down problems kunkumd Linux - Software 2 05-09-2005 01:23 PM
eth0 device does not seem to be present & Shut down problems kunkumd Linux - Hardware 2 03-25-2005 07:50 AM
tulip device eth0 does not seem to be present Toreal Fedora 3 10-06-2004 05:57 PM
xirc2ps_cs device eth0 does not seem to be present, delaying initialization Donic Linux - Laptop and Netbook 7 08-26-2004 02:45 PM
bcm5700 device eth0 does not seem to be present SidA Linux - Networking 2 06-20-2004 12:43 PM


All times are GMT -5. The time now is 11:18 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration