LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Mobile
User Name
Password
Linux - Mobile This forum is for the discussion of all topics relating to Mobile Linux. This includes Android, Tizen, Firefox OS, Sailfish OS, Maemo, MeeGo, Ubuntu Mobile, WebOS, Open Mobile Alliance and other similar projects and products.
A reminder that LQ now has a dedicated Android sister site: AndroidQuestions.org

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 03-13-2009, 10:22 AM   #1
mohtasham1983
Member
 
Registered: Apr 2005
Location: San Jose
Distribution: Fedora 3,4- Ubuntu 6.06 to 8.10, Gentoo and Arch
Posts: 408

Rep: Reputation: 30
Having trouble running Android emulator on Arch Linux


Hi,

I tried to install Android emulator on my Arch Linux machine by following the instructions at their website. I'm also trying to install ADT eclipse plugin for android as well.

The problem that I'm having is that the binary files which I are included in the Android under the tools directory cannot be ran on my computer. I did the same thing on my ubuntu laptop, and I was able to run the emulator by issuing ./emulator command.

./emulator tells me that no such file or directory.

I think the problem is with the openjdk6. The other day I was trying to install KDE and one of its application was complaining about Sun JDK, so I uninstalled it. After a few days of working with KDE, I decided to uninstall it. That is, I uninstalled openjdk6 again and installed Sun's JDK to see how things work.

I think when I installed openjdk6, something remained on my system, so that I doesn't let me run Android emulator.

Note that, my Arch Linux is the 64 bit edition.

Was anyone else able to get Android working on 64 bit systems?

Thanks in advance.
 
  


Reply

Tags
android, arch, java, jdk, linux, sun


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Guide to running Windows under the qemu emulator zero79 Linux - Software 35 11-22-2008 12:03 AM
trouble getting LDAP working on arch linux bschiett Linux - Software 3 07-25-2007 11:17 AM
Trouble getting Linux running on schools Dells WickedAwsome Linux - Hardware 7 02-26-2006 02:15 PM
WLAN and WEP on Laptop running Fedora Core 2 - 64bit arch zib Linux - Wireless Networking 1 08-12-2004 08:30 AM
Having trouble compiling/running java on linux nejiron Linux - Software 12 11-11-2003 01:38 AM


All times are GMT -5. The time now is 08:13 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration