Go Job Hunting at the LQ Job Marketplace
Go Back > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Linux Mint
User Name
Linux Mint This forum is for the discussion of Linux Mint.


  Search this Thread
Old 04-13-2009, 12:28 AM   #1
LQ Newbie
Registered: Nov 2008
Location: Australia
Distribution: Ubuntu Karmic
Posts: 17

Rep: Reputation: 0
wireless networking broken

Hi guys

I had to have my Mobo replaced this week... Asus x52 with onboard NVidia 8600 pretty standard modern laptop... all went well... everything on my Mint installation seems to be working fine... as it was before... except the Wireless... at the moment I am using a usb wireless and that works fine... without it the wireless light shows on the case but that is all... no networks are found... it seems like the hardware is detected but there are no drivers... when I installed Mint it did everything auto so don't know what was there before... but whatever the setup was something has changed.

Could someone point me in the right direction to start... whilst i can continue to use the D-Link usb it is a worse connection than the onboard one and less convenienient...

Old 04-13-2009, 12:40 AM   #2
Registered: Oct 2008
Location: Near Jakarta
Distribution: Slackware, Arch, Slax, Porteus, Tiny Core, Slitaz
Posts: 355
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 51
Can you post the output of followings?
#lspci -v | grep -i network
dmesg | grep -i network
Old 04-14-2009, 12:10 AM   #3
LQ Newbie
Registered: Nov 2008
Location: Australia
Distribution: Ubuntu Karmic
Posts: 17

Original Poster
Rep: Reputation: 0
lspci and dmesg

Desktop $ lspci -v | grep -i network
03:00.0 Network controller: Intel Corporation PRO/Wireless 4965 AG or AGN [Kedron] Network Connection (rev 61)

Desktop $ dmesg | grep -i network
[ 14.004724] udev: renamed network interface eth0 to eth1


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Working ping, traceroute; all other networking broken rcs1000 Linux - Networking 4 11-05-2007 09:19 AM
Wireless Networking Broken-Please Help! zac2booya Linux - Wireless Networking 0 02-20-2007 10:42 PM
Networking Broken 2.6.0-test4 Brender Linux - Software 2 09-02-2003 05:24 PM

All times are GMT -5. The time now is 03:46 AM.

Main Menu
Write for LQ is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration