LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Laptop and Netbook
User Name
Password
Linux - Laptop and Netbook Having a problem installing or configuring Linux on your laptop? Need help running Linux on your netbook? This forum is for you. This forum is for any topics relating to Linux and either traditional laptops or netbooks (such as the Asus EEE PC, Everex CloudBook or MSI Wind).

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 12-27-2003, 05:10 AM   #1
raven
Member
 
Registered: Dec 2001
Location: Basel, Switzerland
Distribution: ubuntu
Posts: 297

Rep: Reputation: 31
yaboot problem


hello

I installed yaboot on my ibook g4. I am using gentoo linux (1.4 ppc)

i set up yaboot, as I should according to the yaboot install docs. seems to work fine, but when I boot, my cdrom gets adressed with hda, and my harddisk wit hdc!!! obvioulsy this messes up my yaboot config, where i assumed the harddisk to be on hda... so I get a nice kernel panic cos /dev/hda3 doesnt exist (cos its the cdrom) but his should be my harddisc...

what parameters do i need to append to the kenel so that my cdrom gets back where it elongs, and stays /dev/hdc ??? this has to work somehow, cos the gentoo livecd manges this too (form the livecd-s point of view, my hd is /dev/hda...)

besides, i use ide-scsi for the cdrom (and i also appended it to the kernel with hdc=ide-scsi)

thanks for everything

g

raven
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
yaboot problem kate boardman Debian 1 11-04-2005 06:10 AM
Reinstalling yaboot CloudBuilder Ubuntu 1 09-29-2005 12:46 AM
Yaboot won't install! Mr.Macintosh13 Linux - Newbie 1 08-30-2005 08:48 PM
LFS PPC and Yaboot lloyd_smart Linux From Scratch 0 12-29-2004 01:19 PM
Yaboot doesn't open on startup, just boots into OS 9. guitar Mandriva 0 12-24-2003 01:08 AM


All times are GMT -5. The time now is 05:55 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration