LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Linux - Laptop and Netbook (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-laptop-and-netbook-25/)
-   -   unable to start GUI in linux (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-laptop-and-netbook-25/unable-to-start-gui-in-linux-594092/)

prernabhagat 10-24-2007 12:34 AM

unable to start GUI in linux
 
Hi

I have recently installed fedora core 7 on my laptop model Compaq 6715s. I am getting the terminals but the GUI is not there. I tried pressing Ctrl+Alt+F7, but of no use. I have even checked /etc/X11/xorg.conf for the configurations, but still facing the same problem.

Please help me out.

vtel57 10-24-2007 12:36 AM

It's possible that you did not install a desktop manager (graphic interface) when installing the Fedora Core 7. Have you tried typing:

Code:

$ startx
into the terminal?

prernabhagat 10-24-2007 12:58 AM

Yes I tried startx but even that is giving errors:

Fatal Server errors:
no screen found
XIO: fatal IO error 104 (Connection reset by peer) on X server ":0.0" after 0 requests (0 known processed) with 0 events remaining.

amitabhishek 10-24-2007 02:16 AM

You will need to edit xorg.conf (etc/X11/xorg.conf). Pls paste the content of your xorg.conf here.

prernabhagat 10-24-2007 03:09 AM

The contents of /etc/X11/xorg.conf :-

# Xorg configuration created by pyxf86config

Section "ServerLayout"
Identifier "Default Layout"
Screen 0 "Screen0" 0 0
InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Keyboard0"
Driver "kbd"
Option "XkbModel" "pc105"
Option "XkbLayout" "us"
EndSection

Section "Device"
Identifier "Videocard0"
Driver "vesa"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Screen0"
Device "Videocard0"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Viewport 0 0
Depth 24
Modes "1024x768" "800x600"
EndSubSection
EndSection

~

amitabhishek 10-25-2007 01:24 PM

Everything looks OK to me just try this change in the last para:

Section "Screen"
Identifier "Screen0"
Device "Videocard0"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Viewport 0 0
Depth 24
Modes "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
EndSection

Do let me know if this works out

prernabhagat 11-22-2007 03:23 AM

Hi

I found a solution to my problem way back and am working fine in the GUI environment of Linux (FC7).
I thought i shud update my friends who tried to solve my problem especially amitabhishek with the solution.
I tried the steps listed in the following link :
http://www.dcs.kcl.ac.uk/pg/kiran/tu...7ati/index.php

And finally my GUI started working!!!

amitabhishek 11-23-2007 11:44 AM

Not at all. Glad you managed to start the GUI. The desire to help each other is what keeps this forum alive & kicking.

azhar11 03-15-2012 03:59 AM

facing same problem
 
hi friend ,
i am new here and i am facing same problem (unable to start GUI ).I tried the link given here "http://www.dcs.kcl.ac.uk/pg/kiran/tu...7ati/index.php" but web page is no longer available pls help

TB0ne 03-19-2012 10:59 AM

Quote:

Originally Posted by azhar11 (Post 4627181)
hi friend ,
i am new here and i am facing same problem (unable to start GUI ).I tried the link given here "http://www.dcs.kcl.ac.uk/pg/kiran/tu...7ati/index.php" but web page is no longer available pls help

You need to open your own thread for your own question. This thread is FIVE YEARS OLD, and what is here is for a version of Linux that's no longer available.

Open your own thread, and tell us what version/distro of Linux you're using, and on what hardware, and we can try to help. And spell out your words.


All times are GMT -5. The time now is 11:00 PM.