LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Laptop and Netbook
User Name
Password
Linux - Laptop and Netbook Having a problem installing or configuring Linux on your laptop? Need help running Linux on your netbook? This forum is for you. This forum is for any topics relating to Linux and either traditional laptops or netbooks (such as the Asus EEE PC, Everex CloudBook or MSI Wind).

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 08-10-2010, 08:12 PM   #1
zaivala
Member
 
Registered: Mar 2008
Location: Knoxville TN USA
Distribution: Precise Puppy 5.7.1
Posts: 36
Blog Entries: 7

Rep: Reputation: 0
Sound on an old laptop


Sometime last night, my sound stopped working. All the controls (I can find) say that it is on, but nothing comes out. Yes, it's an old laptop (Sony Vaio PCG-FXA36) but everything has been working fine. I'm running Xubuntu Koala. My speaker icon in the taskbar has a little red x on it, but hovering over it displays "63%"... Opening it (left click) brings up the Mixer, which says it is NOT muted and is set for 100%.

Do I have the wrong mixer? It currently says it is running the VIA 82C686A/B Rev 50 (Alsa Mixer).
 
Old 08-11-2010, 12:46 PM   #2
pljvaldez
Guru
 
Registered: Dec 2005
Location: Somewhere on the String
Distribution: Debian Squeeze (x86)
Posts: 6,092

Rep: Reputation: 269Reputation: 269Reputation: 269
I've been having some problems lately on my Debian box that requires me to run alsaconf as root at times to get the sound working again. It all seems to have started when I updated to the latest flash player. Maybe you're having a similar problem.
 
Old 08-12-2010, 12:39 AM   #3
zaivala
Member
 
Registered: Mar 2008
Location: Knoxville TN USA
Distribution: Precise Puppy 5.7.1
Posts: 36
Blog Entries: 7

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I'll try that. I have managed to get my speakers to work, but the config I had to use to do that does not have a control for the microphone.
 
  


Reply

Tags
koala, mixer, sound, xubuntu


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
no sound on laptop yuheng108 Debian 2 03-10-2006 02:50 PM
Sound card Issues in Suse 9.3 with a ??Conexant?? Sound card in Gateway laptop hackerarchangel Linux - Hardware 3 12-30-2005 11:35 PM
Rh9 No Sound On Toshiba Laptop With Ac'97 Sound darkmage224 Linux - Laptop and Netbook 2 02-27-2004 10:23 AM


All times are GMT -5. The time now is 09:16 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration