LinuxQuestions.org
LinuxAnswers - the LQ Linux tutorial section.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Laptop and Netbook
User Name
Password
Linux - Laptop and Netbook Having a problem installing or configuring Linux on your laptop? Need help running Linux on your netbook? This forum is for you. This forum is for any topics relating to Linux and either traditional laptops or netbooks (such as the Asus EEE PC, Everex CloudBook or MSI Wind).

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 09-21-2005, 06:14 PM   #1
eccentric4
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2004
Location: Daytona Beach, FL
Distribution: SimplyMEPIS 3.3.1, SuSE 9.0, SuSE 10, RedHat 9.0
Posts: 16

Rep: Reputation: 0
Sony FS640/W Suse 9.3 no Xserver, blank screens


Hello

I just finished installing SuSE 9.3 on my Sony VAIO VGNFS640/W laptop, and all went well, until the end... it seems it didn't detect my screen information, and forced me to specify my X, Y size, so I did (323X and 202Y). I didn't like the 800x600 for my widescreen, so I set 1280x800 @ 70Hz (LCD), and tested it... but the screen goes blank, so I kill the server, and pick another one (generic VESA and LCD)... there wasn't a single one that worked... so I backed out, and figured I could live with the one Suse used in the install... so I let it choose that as a default, and finished the install... but I get no login screen, simply goes blank after the messages get to runlevel 5... so I ctrl-alt-F2 and get a text login, call up root... drop to runlevel 3 (init 3)... call up sax2... initializes, and when it gets to display... nothing. Normally, I can get into Sax2 like that to fix just about anything monitor related... but this baffles me... any ideas, anyone?

.:Jimmy:.

EDIT- I just reinstalled SuSE, and accepted the given configuration, and it still gives me a blank screen... still no luck on configuring anything... any ideas?

Last edited by eccentric4; 09-21-2005 at 10:57 PM.
 
Old 09-23-2005, 04:04 AM   #2
basileus
Member
 
Registered: Nov 2004
Location: Turku, Finland
Distribution: Debian, Ubuntu, Gentoo
Posts: 388

Rep: Reputation: 30
Check these two sites to see if anyone has successfully installed linux on your laptop.

http://www.linux-laptop.net/
http://www.tuxmobil.org/

You can also extract needed information from any other laptop using the same graphics card and similar screen...
 
Old 09-26-2005, 12:11 AM   #3
cyberjun
Member
 
Registered: Mar 2005
Distribution: Gentoo kernel 2.6.14
Posts: 96

Rep: Reputation: 15
Hi,
Does the /var/log/Xorg.0.log has any clue?

--cyberjun
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
VAIO FS640/W Mepis...no sound eccentric4 Linux - Laptop and Netbook 2 10-17-2005 02:30 AM
XFree86 4.5 on vaio a FS640/w (915gm chipset) talud Linux - Laptop and Netbook 3 07-21-2005 05:43 PM
Compiled OpenGL programs produce blank screens norfenstein Programming 3 12-04-2004 03:37 PM
Blank Screens Kane2002 Linux - Hardware 0 10-04-2004 09:42 AM
xserver xfree86 no screens found libglcore libspeedo _tomMmy_ Linux - Software 0 09-09-2004 05:18 PM


All times are GMT -5. The time now is 06:30 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration