LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Laptop and Netbook
User Name
Password
Linux - Laptop and Netbook Having a problem installing or configuring Linux on your laptop? Need help running Linux on your netbook? This forum is for you. This forum is for any topics relating to Linux and either traditional laptops or netbooks (such as the Asus EEE PC, Everex CloudBook or MSI Wind).

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 03-27-2010, 07:59 AM   #1
Oldlaptop321
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2009
Distribution: openSUSE 11.2, Puppy 4.31
Posts: 26

Rep: Reputation: 16
Slow response to mouse clicks on Dell Latitude D830 with openSUSE 11.2


I have a Dell Latitude D830, and have installed openSUSE 11.2 alongside of Windoze XP. I can post detailed hardware descriptions if necessary. Most everything works fine, except for one thing, there are absurd response issues on the thing! It can take up to five minutes in some cases to respond to a mouse click, during which time you can't do anything else with it. Has anyone else had this problem, and does anyone know of a fix?
 
Old 03-29-2010, 03:09 AM   #2
danboland
Member
 
Registered: Feb 2006
Location: NJ, USA
Distribution: Debian
Posts: 72

Rep: Reputation: 17
Sorry, never had that exact issue but I'd check the driver that the mouse is using, could be incorrect (i.e. defaulted to a mouse driver that it shouldn't use)
 
Old 03-31-2010, 09:27 PM   #3
Oldlaptop321
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2009
Distribution: openSUSE 11.2, Puppy 4.31
Posts: 26

Original Poster
Rep: Reputation: 16
I don't think it's a mouse driver issue, it's kind of intermittent, usually coinciding with a new window/menu opening up.
 
Old 04-20-2010, 02:20 PM   #4
Karl Godt
Member
 
Registered: Mar 2010
Location: Kiel , Germany
Distribution: once:SuSE6.2,Debian3.1, aurox9.2+3,Mandrake?,DSL? then:W7st,WVHB, #!8.10.02,PUPPY4.3.1 now:Macpup
Posts: 308

Rep: Reputation: 45
Are there CPU, RAM or SWAP unusuallities shown at system monitors like top ?
How is your X86/xorg/Xvesa configured ?
I also had this problem while installing suse-live on two laptops.
The live-performance was o.k.
For the moment I quit suse and only install on more robust desktop PC.
 
  


Reply

Tags
dell, latitude, opensuse112


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
dual monitor setup on opensuse 11.0/dell latitude D630 project722 Linux - Hardware 10 09-24-2009 10:59 AM
OpenSuse issues on Dell Latitude D830? firehydra2k Linux - Networking 2 12-15-2008 03:11 PM
OpenSuSE 10.3 couldn't detect my hard drive (Dell Latitude D631) sean_zhang Suse/Novell 1 08-21-2007 12:56 PM
10.2 OpenSUSE on a Dell Latitude 620- Cant get 1440x900 resolution zzzbk2002 Suse/Novell 4 08-15-2007 03:49 PM
Mouse clicks and movement in X11R6.8.2 and slackware 10.2 -very slow and unresponsive AtomicAmish Slackware 5 04-25-2006 06:30 PM


All times are GMT -5. The time now is 01:27 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration