LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Laptop and Netbook
User Name
Password
Linux - Laptop and Netbook Having a problem installing or configuring Linux on your laptop? Need help running Linux on your netbook? This forum is for you. This forum is for any topics relating to Linux and either traditional laptops or netbooks (such as the Asus EEE PC, Everex CloudBook or MSI Wind).

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 03-22-2009, 07:55 AM   #1
RCANDF
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2009
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Samsung Q310 - unable to boot up with Red Hat or Ubuntu - Vista already installed


I purchased a Samsung Q310 with Vista pre-installed. I wanted to have it dual boot with a linux distro from Oracle based on Red Hat (Version 5.1.19.6). The install completed but every time it tries to boot into Linux, a screen flashes up with the login prompt and then the laptop shuts down and goes into reboot mode again.
I thought it might be the Oracle distro but I downloaded ubuntu 64-bit and get the same problem.
Getting quite desperate now to find out if I've wasted my money buying this laptop.

Anyone had a similar experience and its some option i need to include on the initrd command?

Spec of laptop:
- Intel Core 2 Duo CPU P8600 @ 2.4 Ghz
- 4 GB RAM
- NVidia GeForce 9200M GS

Also get this message;

PCI Bios Bug: MCFG area of...is not E820-reserved
PCI:not using MMCONFIG

Any help appreciated.

Russ
 
Old 03-22-2009, 09:44 AM   #2
RCANDF
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2009
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I've just discovered the problem - I had to add acpi=off on the kernel line.

If anyone else has this issue, here's the solution.
 
Old 04-27-2009, 02:36 AM   #3
zerg85
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2009
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
Quote:
Originally Posted by RCANDF View Post
I've just discovered the problem - I had to add acpi=off on the kernel line.

If anyone else has this issue, here's the solution.
Here i find solution:
http://forums.opensuse.org/install-b...-acpi-off.html

at the menu.lst - mem=4G

For me fix all problems with ACPI
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Vista and red hat linux dual boot. harshit2811 Red Hat 1 03-16-2009 09:07 AM
Samsung Q310 Fn-keys trv@dmin Linux - Laptop and Netbook 2 02-10-2009 04:32 PM
Installed Ubuntu on a system with Vista and XP, now wont boot into Linux. help! asilentmurmur Ubuntu 5 11-26-2008 08:06 AM
Installed Fedora 9 and Vista is gone and unable to dual-boot Dr.Jono Linux - Newbie 14 07-21-2008 06:43 PM
red hat 8.0 is installed but won't boot Valek Linux - Software 10 12-29-2002 01:45 AM


All times are GMT -5. The time now is 09:42 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration