LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Laptop and Netbook
User Name
Password
Linux - Laptop and Netbook Having a problem installing or configuring Linux on your laptop? Need help running Linux on your netbook? This forum is for you. This forum is for any topics relating to Linux and either traditional laptops or netbooks (such as the Asus EEE PC, Everex CloudBook or MSI Wind).

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 05-20-2003, 06:36 PM   #1
kkempter
Member
 
Registered: Dec 2002
Posts: 187

Rep: Reputation: 30
Angry redhat 9 upgrade on sony vaio laptop


I am trying to upgrade my laptop (a sony vaio pcg-z505ls) to redhat 9.0 I am already running rh 8.0 on it. when I boot off the cd (its a pcmcia cdrom) the kernel loads and I get a blank blue screen that says "welcome to redhat" at the top and at the bottom of the screen it says "tab/alt-tab= move between fields; space selects; F12=next screen"

but there is nothing else on the screen. I've tried entering "linux text" and "linux lowres" at the boot prompt but still get the same behavior. RH 8.0 loaded fine, any ideas?
 
Old 05-20-2003, 09:18 PM   #2
BigNate
Member
 
Registered: Mar 2003
Location: Harrisburg, PA
Distribution: Gentoo, Debian, Ubuntu, Red Hat/CentOS
Posts: 719

Rep: Reputation: 30
reburn the boot cd and try again. CD's are cheap
 
Old 05-22-2003, 12:42 AM   #3
kkempter
Member
 
Registered: Dec 2002
Posts: 187

Original Poster
Rep: Reputation: 30
I've tried 3 different CD's. The same CD worked fine to upgrade my desktop machine... Any other ideas???
 
Old 08-09-2003, 03:00 PM   #4
kajboj
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2002
Location: san francisco
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
I'm experiencing the same problem with a VAIO 505ve.
 
Old 09-02-2003, 12:14 AM   #5
jhprofit
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2003
Location: Seattle
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Solution?

I'm seeing this problem with my Z505K. Does
anyone know of a solution?

JP
 
Old 09-04-2003, 11:18 AM   #6
jhprofit
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2003
Location: Seattle
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Solution! (at least for me)

I needed to do two things:

1) Use the boot floppy images (bootdisk.img and pcmciadd.img)

2) Specify the following bootloader option
linux ide2=0x180,0x386
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Network problem with Suse 10.0 on Sony Vaio laptop athv_gr Linux - Networking 5 01-20-2006 05:11 PM
Sony Vaio FRV37 Laptop Jerrac Linux - Laptop and Netbook 5 04-18-2005 10:12 PM
Slackware 10 on Sony Vaio laptop Gimzo Slackware 1 07-01-2004 09:56 AM
sound on SONY vaio laptop hkcp Linux - Laptop and Netbook 4 12-17-2003 11:00 AM
pcmcia CD-ROM on Sony Vaio Laptop Florio Linux - Laptop and Netbook 0 10-13-2003 05:08 AM


All times are GMT -5. The time now is 03:43 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration