LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Laptop and Netbook
User Name
Password
Linux - Laptop and Netbook Having a problem installing or configuring Linux on your laptop? Need help running Linux on your netbook? This forum is for you. This forum is for any topics relating to Linux and either traditional laptops or netbooks (such as the Asus EEE PC, Everex CloudBook or MSI Wind).

Notices

Reply
 
LinkBack Search this Thread
Old 11-29-2007, 09:07 AM   #1
Uzelth
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2007
Posts: 9

Rep: Reputation: 0
Problems with X11


Heya,

I just installed Fluxbuntu on my new Toshiba A210-11P... Had a few issues with wireless, which are sorted now (using ndiswrapper). After installing the ATI drivers from ati.amd.com X11 seems to be very sluggish with things like scrolling... fgl_glxgears segfaults, glxgears is sluggish...

My xorg.conf is as follows:

Code:
# xorg.conf (xorg X Window System server configuration file)
#
# This file was generated by dexconf, the Debian X Configuration tool, using
# values from the debconf database.
#
# Edit this file with caution, and see the xorg.conf manual page.
# (Type "man xorg.conf" at the shell prompt.)
#
# This file is automatically updated on xserver-xorg package upgrades *only*
# if it has not been modified since the last upgrade of the xserver-xorg
# package.
#
# If you have edited this file but would like it to be automatically updated
# again, run the following command:
#   sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg

Section "ServerLayout"
	Identifier     "Layout[0]"
	Screen      0  "Screen[0]" 0 0
	InputDevice    "Keyboard[0]"
	InputDevice    "Mouse[0]"
	InputDevice    "Touchpad[0]" "AlwaysCore"
EndSection

Section "Files"
EndSection

Section "Module"
	Load		"dbe"
	SubSection "extmod"
		Option	"omit xfree86-dga"
	EndSubSection

	Load		"type1"
	Load		"freetype"
	Load		"fglrx"
	Load		"dri"
	Load		"glx"
	
EndSection

Section "InputDevice"
	Identifier  "Keyboard[0]"
	Driver      "kbd"
	Option	    "CoreKeyboard"
	Option	    "XkbRules" "xorg"
	Option	    "XkbModel" "pc105"
	Option	    "XkbLayout" "gb"
	Option	    "XkbOptions" "lv3:ralt_switch"
EndSection

Section "InputDevice"
	Identifier  "Mouse[0]"
	Driver      "mouse"
	Option	    "CorePointer"
	Option	    "Device" "/dev/input/mice"
	Option	    "Protocol" "ImPS/2"
	Option	    "ZAxisMapping" "4 5"
	Option	    "Emulate3Buttons" "true"
EndSection

Section "InputDevice"
	Identifier  "Touchpad[0]"
	Driver      "synaptics"
	Option	    "SendCoreEvents" "true"
	Option	    "Device" "/dev/psaux"
	Option	    "Protocol" "auto-dev"
	Option	    "HorizEdgeScroll" "0"
EndSection

Section "Monitor"
	Identifier   "Monitor[0]"
	Option	    "VendorName" "ATI Proprietary Driver"
	Option	    "ModelName" "Generic Autodetecting Monitor"
	Option	    "DPMS" "true"
EndSection

Section "Device"
	Identifier  "Graphics[0]"
	Driver      "fglrx"
	VideoRam    262144
	Option	    "RenderAccel" "On"
	Option	    "VideoOverlay" "on"
	Option	    "UseFastTLS" "2"
	Option	    "EnablePrivateBackZ" "On"
	Option	    "OpenGLOverlay" "off"
	BusID       "PCI:1:0:0"
EndSection

Section "Screen"
	Identifier "Screen[0]"
	Device     "Graphics[0]"
	Monitor    "Monitor[0]"
	DefaultDepth     24
	SubSection "Display"
		Viewport   0 0
		Depth     24
	EndSubSection
EndSection

Section "Extensions"
	Option	    "XVideo" "Enable"
EndSection
Any ideas on how I can fix this?
 
Old 11-29-2007, 08:45 PM   #2
kaz2100
Senior Member
 
Registered: Apr 2005
Location: Penguin land, with apple, no gates
Distribution: Debian testing woody(32) sarge etch lenny squeeze(+64) wheezy jessie
Posts: 1,395

Rep: Reputation: 81
Hya,

Can you post log file?

Happy Penguins!
 
  


Reply

Tags
ati, hd, mobility, radeon, toshiba, x11


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
X11 problems kebabbert Solaris / OpenSolaris 6 08-14-2007 02:39 PM
X11 performance problems Nathaniel Firet Linux - Software 6 12-29-2005 09:34 AM
x11 video problems! Svip Linux - Software 3 11-07-2005 05:01 PM
xorg-x11 6.8.2 problems... Regulus Linux - Software 4 09-18-2005 10:14 AM
Problems with X11 Johnburrell Linux From Scratch 7 06-07-2005 04:35 AM


All times are GMT -5. The time now is 05:15 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration