LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Laptop and Netbook
User Name
Password
Linux - Laptop and Netbook Having a problem installing or configuring Linux on your laptop? Need help running Linux on your netbook? This forum is for you. This forum is for any topics relating to Linux and either traditional laptops or netbooks (such as the Asus EEE PC, Everex CloudBook or MSI Wind).

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 02-13-2007, 09:46 AM   #1
zutty
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2005
Distribution: opensuse 10.2
Posts: 6

Rep: Reputation: 0
Problems with sound and graphics card on opensuse 10.2 on toshiba satellite p100-188


I've installed opensuse 10.2 on my toshiba satellite p100-188. The first thing i've noticed was that the sound is not working and i didn't managed to make it work. The other problem is that the fan on the raphics card is never turning on(geforce go 7600). I've read that if you turn acpi off then it should work. I turned it off fron yast runlevel editor so acpi is not starting. But still no soun an no fan movement.
If i try to start linux with acpi=off option it does not start, the screen remains black an di can't do anything.
Hope there's someone who can help me.
 
Old 02-14-2007, 08:55 PM   #2
GrueMaster
Member
 
Registered: Aug 2005
Location: Oregon
Distribution: Kubuntu.
Posts: 848

Rep: Reputation: 30
First, on the audio side, I have been working on driver support for the audio on your system. I recently checked in a patch that others claim works quite well (I don't have a system to test with). To use my patch, you need to download alsa-driver-1.0.14rc2 from alsa-project.org, and download my patch from here. Instructions are here.

Send me an email, and I will add you to my mailing list for future driver patches.

As to the acpi issue, here is a link some of my testers reported that helped.

Tobin
 
Old 02-15-2007, 07:07 AM   #3
zutty
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2005
Distribution: opensuse 10.2
Posts: 6

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Until now i managed to make my cooler work. I start linux with the option acpi=oldboot.
Now i try to apply your patch for the sound.
 
Old 02-17-2007, 02:30 AM   #4
zutty
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2005
Distribution: opensuse 10.2
Posts: 6

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Quote:
Originally Posted by GrueMaster
First, on the audio side, I have been working on driver support for the audio on your system. I recently checked in a patch that others claim works quite well (I don't have a system to test with). To use my patch, you need to download alsa-driver-1.0.14rc2 from alsa-project.org, and download my patch from here. Instructions are here.

Send me an email, and I will add you to my mailing list for future driver patches.

As to the acpi issue, here is a link some of my testers reported that helped.

Tobin
in the instruction after aplying the conexant-latest.patch it says that you have to apply a conexant-testxx.patch. The problem i have i don't know how to get that conexant-test.patch. So if you can please send me a link. Thank you
 
Old 02-17-2007, 09:41 AM   #5
GrueMaster
Member
 
Registered: Aug 2005
Location: Oregon
Distribution: Kubuntu.
Posts: 848

Rep: Reputation: 30
There isn't another test patch yet. This is what I sent out to my mailing list of testers, to get them ready for the next round of testing.

Send me an email at gmail.com (if you haven't already), and I'll add you to my mailing list.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SLED 10 on Toshiba Satellite P100-188 iseptimus Linux - Laptop and Netbook 3 10-20-2006 09:18 PM
Suse 10.0 graphics card not working for Toshiba Satellite Laptop L25 S1216 jknapp5498 Suse/Novell 2 06-13-2006 11:31 AM
Debian on Toshiba Satellite A70 sound, mouse, and video problems dfreer Debian 2 10-13-2005 02:56 PM
Toshiba Satellite A70 Sound, Mouse, Resolution Problems dfreer Linux - Laptop and Netbook 1 10-12-2005 02:57 PM
Problems with PCMCIA card and RH9.0 in Toshiba Satellite raimi77 Linux - Laptop and Netbook 0 11-13-2003 11:51 AM


All times are GMT -5. The time now is 07:05 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration