LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Laptop and Netbook
User Name
Password
Linux - Laptop and Netbook Having a problem installing or configuring Linux on your laptop? Need help running Linux on your netbook? This forum is for you. This forum is for any topics relating to Linux and either traditional laptops or netbooks (such as the Asus EEE PC, Everex CloudBook or MSI Wind).

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 12-29-2007, 10:25 PM   #1
yougene
Member
 
Registered: Oct 2005
Posts: 65

Rep: Reputation: 15
pcmcia core fails to load( and I can't find the message in dmesg? )


I'm using an old Thinkpad 600E running the latest Debian. It doesn't have an internal NIC so I use a PCMCIA card. The other day I tried plugging in a wifi NIC and my PCMCIA core has stopped working since. Whenever the computer turns on it says a message about the PCMCIA core failing but I can't find it in dmesg when I search for it!
 
Old 12-29-2007, 10:32 PM   #2
yougene
Member
 
Registered: Oct 2005
Posts: 65

Original Poster
Rep: Reputation: 15
A little more info:

modprobe pcmcia yields "modprobe: Can't locate module pcmcia"

cardctl status yields "no pcmcia driver in /proc/devices"
 
Old 12-30-2007, 10:49 AM   #3
yougene
Member
 
Registered: Oct 2005
Posts: 65

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Another update:

The message is being originated by one of the two following scripts(maybe they are linked?)

/etc/init.d/pcmcia
/etc/rc1.d/K20pcmcia

They seem to be the exact same script
when I run say "./etc/init.d/pcmcia start" I get

"Starting PCMCIA services: Error: Failed to load pcmcia_core"


Does anyone have any suggestions for which way to take this problem? Manually loading, resetting a certain config file? Anything?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
GRUB Bootloader Fails To Load After Fedora Core 5 Installation panthrax Linux - Software 6 05-07-2007 06:10 AM
kernel message from dmesg rgkx Linux - Hardware 5 02-16-2007 04:45 PM
fontconfig.rpm fails to load in Fedora Core 5 install ieatsplaydoh Fedora - Installation 1 10-12-2006 12:19 PM
Dapper fails to load with "Failed to allocate mem resource" message MCSparks Ubuntu 0 09-29-2006 02:14 AM
Belkin PCMCIA Wireless under ndiswrapper fails to load driver person132 Linux - Wireless Networking 1 07-16-2006 12:21 AM


All times are GMT -5. The time now is 08:34 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration