LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Laptop and Netbook
User Name
Password
Linux - Laptop and Netbook Having a problem installing or configuring Linux on your laptop? Need help running Linux on your netbook? This forum is for you. This forum is for any topics relating to Linux and either traditional laptops or netbooks (such as the Asus EEE PC, Everex CloudBook or MSI Wind).

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 01-04-2005, 03:53 AM   #1
c_anindya
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2003
Location: Kolkata,India
Distribution: Ubuntu Breezy, Suse 10.0
Posts: 13

Rep: Reputation: 0
Nvidia problem with Suse 9.2 on Dell Inspiron 8600 laptop


I have installed Suse 9.2 Pro in my new Dell Inspiron 8600.After installation I went on to install Nvidia driver since I have geforce Go5200 (32mb vram).After installation,I modified XF86Config to driver nvidia from nv.
Nothing else were required since there was no "Load dri" in module section.I have chosen lcd flat 1200x800@75Hz as no inspiron 8600 monitor model was not available under selection.But,after that I try to go X,and it says init 5 level has been reached but it stays in console and no X comes up.Where as if I modify it to nv again it loads up but obviously with no 3d acceleration.Am I missing some more configuration? when I modify nv to nvidia and run 3Ddiag the output shows everything is ok,but on trying to go to X it does not do anything,no error comes in console either.

I have tried 1.0-6629(latest) and 1.0-6111 both driver from Nvidia without success.Any pointers will be
great.
 
Old 01-04-2005, 05:43 AM   #2
c_anindya
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2003
Location: Kolkata,India
Distribution: Ubuntu Breezy, Suse 10.0
Posts: 13

Original Poster
Rep: Reputation: 0
If I try to run glxgears with nvidia driver installed but with nv option in XFConfig then
on running glxgears/glxinfo shows error:
XLib: extension GLX missing on display 0.0
glxgears: Error:Couldn't get an RGB, Double buffered visual
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Resolutions not working on Dell Inspiron 8600, WSXGA+, Fedora Core 2, nVidia Florian.Burkart Linux - Newbie 5 07-10-2006 04:29 AM
Nvidia problem with Suse 9.2 on Dell Inspiron 8600 laptop c_anindya Suse/Novell 3 01-08-2005 08:55 PM
Nvidia problem with Suse 9.2 on Dell Inspiron 8600 laptop c_anindya Linux - General 0 01-04-2005 08:06 AM
dell inspiron 8600 keyboard problem tomfilip Linux - Laptop and Netbook 0 09-12-2004 03:32 PM
External Display Problem on Dell Inspiron 8600 w/ nVidia card and Redhat 9 jeetasher Linux - Laptop and Netbook 0 07-16-2004 02:14 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:25 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration