LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Laptop and Netbook
User Name
Password
Linux - Laptop and Netbook Having a problem installing or configuring Linux on your laptop? Need help running Linux on your netbook? This forum is for you. This forum is for any topics relating to Linux and either traditional laptops or netbooks (such as the Asus EEE PC, Everex CloudBook or MSI Wind).

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 12-30-2009, 02:13 AM   #1
captkrill
Member
 
Registered: Mar 2009
Location: Texas
Distribution: Slack64 14.1 + Win7 x64
Posts: 62

Rep: Reputation: 18
Issues w/ Asus G50Vt and Debian 5.0


1. I am have some issues with my laptop not being able to playback music.

2. Also, KNetwork Manager cannot see my wireless connection.

When ever i use this /sbin/iwconfig in root terminal this is what i get in return

Code:
lo        no wireless extensions.

eth0      no wireless extensions.


3. I was hoping to get KDE4.3 on Deb 5.0, is that possible?

Thanks in advance

-Tony

Also, after lspci | grep -E 'Ether|Net'
Code:
 03:00.0 Network controller: Intel Corporation Wireless WiFi Link 5100
06:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller (rev 02)

Last edited by captkrill; 12-30-2009 at 02:26 AM.
 
Old 12-30-2009, 07:08 AM   #2
evo2
Guru
 
Registered: Jan 2009
Location: Japan
Distribution: Debian, SL
Posts: 5,123

Rep: Reputation: 1104Reputation: 1104Reputation: 1104Reputation: 1104Reputation: 1104Reputation: 1104Reputation: 1104Reputation: 1104Reputation: 1104
Quote:
Originally Posted by captkrill View Post
1. I am have some issues with my laptop not being able to playback music.
Have you unmuted all the channels?
Code:
alsamixer
Quote:
2. Also, KNetwork Manager cannot see my wireless connection.

When ever i use this /sbin/iwconfig in root terminal this is what i get in return

Code:
lo        no wireless extensions.

eth0      no wireless extensions.
Also, after lspci | grep -E 'Ether|Net'
Code:
 03:00.0 Network controller: Intel Corporation Wireless WiFi Link 5100
06:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller (rev 02)
A quick google seems to indicate that you need to use a newer kernel. Please try the following:
http://wiki.debian.org/iwlagn

Quote:
3. I was hoping to get KDE4.3 on Deb 5.0, is that possible?
Probably possible with backports: but I'd have to check.

Cheers,

EVo2.

Last edited by evo2; 12-30-2009 at 07:10 AM. Reason: Wireless not wired
 
Old 12-30-2009, 12:20 PM   #3
captkrill
Member
 
Registered: Mar 2009
Location: Texas
Distribution: Slack64 14.1 + Win7 x64
Posts: 62

Original Poster
Rep: Reputation: 18
Ok,

I got the correct kernel through synaptic and restarted as suggested from the Lenny wiki.

Code:
debian:/home/pyrocide# iwconfig
lo        no wireless extensions.

eth0      no wireless extensions.

wmaster0  no wireless extensions.

wlan0     IEEE 802.11abgn  ESSID:""  
          Mode:Managed  Frequency:2.412 GHz  Access Point: Not-Associated   
          Tx-Power=0 dBm   
          Retry min limit:7   RTS thr:off   Fragment thr:off
          Encryption key:off
          Power Management:off
          Link Quality:0  Signal level:0  Noise level:0
          Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
          Tx excessive retries:0  Invalid misc:0   Missed beacon:0
Thanks for the help by the way.

Got the sound working...master was WAY down.

EDIT> Checked my wireless network and can at least configure a wireless network now, but not only does it not pick up, but it also shuts off my ethernet access as well.

EDIT2> got it working, had a few things along with my old passphrase mixed up in my little red book of codes...thanks for the help evo2.

Last edited by captkrill; 12-30-2009 at 10:28 PM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
asus g50vt ubuntu vga port santana Linux - Laptop and Netbook 1 11-11-2009 12:29 AM
webcam issues on Asus G1Sn with Ubuntu 8.10 Jeff91 Linux - Laptop and Netbook 1 02-10-2009 10:59 PM
OpenSUSE Install Issues with ASUS P4P800SE Benzino Suse/Novell 1 08-19-2007 06:15 AM
Asus and linux kernel issues GEJOE DANIEL Linux - Hardware 3 12-05-2005 10:23 AM
Redhat 9 - PCMCIA issues on asus aspire TechnoBod Linux - Laptop and Netbook 4 06-10-2003 08:54 AM


All times are GMT -5. The time now is 02:59 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration