LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Laptop and Netbook
User Name
Password
Linux - Laptop and Netbook Having a problem installing or configuring Linux on your laptop? Need help running Linux on your netbook? This forum is for you. This forum is for any topics relating to Linux and either traditional laptops or netbooks (such as the Asus EEE PC, Everex CloudBook or MSI Wind).

Notices

Reply
 
LinkBack Search this Thread
Old 03-16-2004, 12:36 PM   #1
larwana
Member
 
Registered: Mar 2004
Location: Oklahoma
Distribution: openSuSE 12.2
Posts: 31

Rep: Reputation: 15
IBM ThinkPad, the sound works on boot, but then stops.


I recently installed SuSE 9.0 Pro on my IBM ThinkPad. Everything seems to work well, but sound.

When I first boot the computer, the sound works fine. I get the KDE starting sounds, and XMMS works well for MP3s.

But if the computer goes into Sleep or Hibernation mode, if I shut the top for a few minutes, or if I log in as a different user, the sound stops working.

I do not get the KDE starting sounds, and when I click on play in XMMS, nothing happens.

If I start a "New Session" while the music is playing, I am fine, but if I log out, then log back in, I have problems.

The computer is using a Crystal SoundFusion card. I double checked the sound setup, and everything appears to be fine.

When I cold boot the computer, the sound returns. Just a restart doesn't seem to get it.

Anyone had this problem, or got any ideas?

Right now, I just make sure I shut it down completely before putting the computer away.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
no sound on IBM Thinkpad 770z bliblu Linux - Newbie 11 12-18-2005 01:33 PM
no sound with ibm thinkpad 600e pat travers Debian 14 10-18-2005 02:38 PM
Sound Configuration on a IBM Thinkpad 380Z Lucifers Minion Mandriva 2 05-08-2004 08:19 AM
Sound on IBM ThinkPad 600E firejdl Linux - Hardware 1 06-19-2003 11:35 PM
Sound on a 390E IBM Thinkpad Casper Linux - General 6 12-27-2001 01:09 AM


All times are GMT -5. The time now is 01:06 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration