LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Laptop and Netbook
User Name
Password
Linux - Laptop and Netbook Having a problem installing or configuring Linux on your laptop? Need help running Linux on your netbook? This forum is for you. This forum is for any topics relating to Linux and either traditional laptops or netbooks (such as the Asus EEE PC, Everex CloudBook or MSI Wind).

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 07-29-2004, 10:10 AM   #1
daniel_waddell
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2004
Distribution: Slackware 10.0
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
Compaq Evo N1000c w/Slackware 10.0 kmod:failed to exec /sbin/modprobe ... erno = 2


I recently fully switch over to linux at home after playing with a few distros for about a year. Slack was what changed my mind. So I decided to dual boot my office laptop. Installation was fairly easy and I tweaked the settings to customize and improve performance, but on boot I get have the following message repeated three times

kmod: failed to exec /sbin/modprobe -s -k scsi_hostadapter, errno = 2

I am under the impression that errno=2 means file not found
just in case, I confirmed that /sbin/modprobe does exist and it does (thankfully
following is my dmesg

Linux version 2.4.26 (root@tree) (gcc version 3.3.4) #6 Mon Jun 14 19:07:27 PDT 2004
BIOS-provided physical RAM map:
BIOS-e820: 0000000000000000 - 000000000009fc00 (usable)
BIOS-e820: 000000000009fc00 - 00000000000a0000 (reserved)
BIOS-e820: 00000000000e0000 - 0000000000100000 (reserved)
BIOS-e820: 0000000000100000 - 000000000ffd0000 (usable)
BIOS-e820: 000000000ffd0000 - 000000000fff0c00 (reserved)
BIOS-e820: 000000000fff0c00 - 000000000fffc000 (ACPI NVS)
BIOS-e820: 000000000fffc000 - 0000000010000000 (reserved)
255MB LOWMEM available.
On node 0 totalpages: 65488
zone(0): 4096 pages.
zone(1): 61392 pages.
zone(2): 0 pages.
Kernel command line: BOOT_IMAGE=Linux ro root=302 hdc=ide-scsi
ide_setup: hdc=ide-scsi
Initializing CPU#0
Detected 1794.200 MHz processor.
Console: colour dummy device 80x25
Calibrating delay loop... 3578.26 BogoMIPS
Memory: 255876k/261952k available (1844k kernel code, 5688k reserved, 618k data, 120k init, 0k highmem)
Dentry cache hash table entries: 32768 (order: 6, 262144 bytes)
Inode cache hash table entries: 16384 (order: 5, 131072 bytes)
Mount cache hash table entries: 512 (order: 0, 4096 bytes)
Buffer cache hash table entries: 16384 (order: 4, 65536 bytes)
Page-cache hash table entries: 65536 (order: 6, 262144 bytes)
CPU: Trace cache: 12K uops, L1 D cache: 8K
CPU: L2 cache: 512K
CPU: After generic, caps: bfebf9ff 00000000 00000000 00000000
CPU: Common caps: bfebf9ff 00000000 00000000 00000000
CPU: Intel Mobile Intel(R) Pentium(R) 4 - M CPU 1.80GHz stepping 07
Enabling fast FPU save and restore... done.
Enabling unmasked SIMD FPU exception support... done.
Checking 'hlt' instruction... OK.
POSIX conformance testing by UNIFIX
mtrr: v1.40 (20010327) Richard Gooch
mtrr: detected mtrr type: Intel
PCI: BIOS32 entry (0xc00f0000) in high memory, cannot use.
PCI: Using configuration type 1
PCI: Probing PCI hardware
PCI: Probing PCI hardware (bus 00)
PCI: Ignoring BAR0-3 of IDE controller 00:1f.1
Transparent bridge - Intel Corp. 82801BAM/CAM PCI Bridge
PCI: Using IRQ router PIIX/ICH [8086/248c] at 00:1f.0
Linux NET4.0 for Linux 2.4
Based upon Swansea University Computer Society NET3.039
Initializing RT netlink socket
Starting kswapd
VFS: Disk quotas vdquot_6.5.1
Journalled Block Device driver loaded
vesafb: framebuffer at 0x48000000, mapped to 0xd080d000, size 1536k
vesafb: mode is 1024x768x8, linelength=1024, pages=41
vesafb: protected mode interface info at c000:53e7
vesafb: scrolling: redraw
Console: switching to colour frame buffer device 128x48
fb0: VESA VGA frame buffer device
pty: 512 Unix98 ptys configured
Serial driver version 5.05c (2001-07-08) with HUB-6 MANY_PORTS MULTIPORT SHARE_IRQ SERIAL_PCI enabled
ttyS00 at 0x03f8 (irq = 4) is a 16550A
ttyS02 at 0x03e8 (irq = 4) is a 16550A
Real Time Clock Driver v1.10f
Floppy drive(s): fd0 is 1.44M
FDC 0 is a National Semiconductor PC87306
RAMDISK driver initialized: 16 RAM disks of 7777K size 1024 blocksize
loop: loaded (max 8 devices)
Uniform Multi-Platform E-IDE driver Revision: 7.00beta4-2.4
ide: Assuming 33MHz system bus speed for PIO modes; override with idebus=xx
ICH3M: IDE controller at PCI slot 00:1f.1
PCI: Enabling device 00:1f.1 (0005 -> 0007)
PCI: Found IRQ 11 for device 00:1f.1
PCI: Sharing IRQ 11 with 02:05.0
ICH3M: chipset revision 2
ICH3M: not 100% native mode: will probe irqs later
ide0: BM-DMA at 0x4440-0x4447, BIOS settings: hdaMA, hdbio
ide1: BM-DMA at 0x4448-0x444f, BIOS settings: hdcMA, hddio
hda: IC25N040ATCS04-0, ATA DISK drive
blk: queue c03b3360, I/O limit 4095Mb (mask 0xffffffff)
hdc: HL-DT-STCD-RW/DVD DRIVE GCC-4240N, ATAPI CD/DVD-ROM drive
ide2: ports already in use, skipping probe
ide0 at 0x1f0-0x1f7,0x3f6 on irq 14
ide1 at 0x170-0x177,0x376 on irq 15
hda: attached ide-disk driver.
hda: host protected area => 1
hda: 78140160 sectors (40008 MB) w/1768KiB Cache, CHS=5168/240/63, UDMA(100)
Partition check:
hda: hda1 hda2 hda3
<--------------------here------------------------>
<--------------------here------------------------>
SCSI subsystem driver Revision: 1.00
kmod: failed to exec /sbin/modprobe -s -k scsi_hostadapter, errno = 2
kmod: failed to exec /sbin/modprobe -s -k scsi_hostadapter, errno = 2
kmod: failed to exec /sbin/modprobe -s -k scsi_hostadapter, errno = 2
<--------------------here------------------------>
<--------------------here------------------------>
md: linear personality registered as nr 1
md: raid0 personality registered as nr 2
md: raid1 personality registered as nr 3
md: raid5 personality registered as nr 4
raid5: measuring checksumming speed
8regs : 2074.400 MB/sec
32regs : 1359.200 MB/sec
pIII_sse : 2318.000 MB/sec
pII_mmx : 2117.200 MB/sec
p5_mmx : 2069.200 MB/sec
raid5: using function: pIII_sse (2318.000 MB/sec)
md: md driver 0.90.0 MAX_MD_DEVS=256, MD_SB_DISKS=27
md: Autodetecting RAID arrays.
md: autorun ...
md: ... autorun DONE.
LVM version 1.0.8(17/11/2003)
Initializing Cryptographic API
NET4: Linux TCP/IP 1.0 for NET4.0
IP Protocols: ICMP, UDP, TCP, IGMP
IP: routing cache hash table of 2048 buckets, 16Kbytes
TCP: Hash tables configured (established 16384 bind 32768)
Linux IP multicast router 0.06 plus PIM-SM
NET4: Unix domain sockets 1.0/SMP for Linux NET4.0.
FAT: bogus logical sector size 0
UMSDOS: msdos_read_super failed, mount aborted.
FAT: bogus logical sector size 0
FAT: bogus logical sector size 0
reiserfs: found format "3.6" with standard journal
reiserfs: checking transaction log (device ide0(3,2)) ...
for (ide0(3,2))
ide0(3,2):Using r5 hash to sort names
VFS: Mounted root (reiserfs filesystem) readonly.
Freeing unused kernel memory: 120k freed
Adding Swap: 498952k swap-space (priority -1)
apm: BIOS version 1.2 Flags 0x03 (Driver version 1.16)
Linux agpgart interface v0.99 (c) Jeff Hartmann
agpgart: Maximum main memory to use for agp memory: 203M
agpgart: Detected Intel i845 chipset
agpgart: AGP aperture is 256M @ 0x60000000
usb.c: registered new driver usbdevfs
usb.c: registered new driver hub
usb.c: registered new driver hiddev
usb.c: registered new driver hid
hid-core.c: v1.8.1 Andreas Gal, Vojtech Pavlik
hid-core.c: USB HID support drivers
mice: PS/2 mouse device common for all mice
NTFS driver v1.1.22 [Flags: R/O MODULE]
hdc: attached ide-scsi driver.
scsi0 : SCSI host adapter emulation for IDE ATAPI devices
Vendor: HL-DT-ST Model: RW/DVD GCC-4240N Rev: 0111
Type: CD-ROM ANSI SCSI revision: 02
Attached scsi CD-ROM sr0 at scsi0, channel 0, id 0, lun 0
sr0: scsi3-mmc drive: 24x/24x writer cd/rw xa/form2 cdda tray
Uniform CD-ROM driver Revision: 3.12
Linux Kernel Card Services 3.1.22
options: [pci] [cardbus] [pm]
isapnp: Scanning for PnP cards...
isapnp: No Plug & Play device found
Intel ISA PCIC probe: not found.
Databook TCIC-2 PCMCIA probe: not found.
PCI: Found IRQ 11 for device 02:06.0
Yenta ISA IRQ mask 0x0298, PCI irq 11
Socket status: 30000006
cs: IO port probe 0x0c00-0x0cff: clean.
cs: IO port probe 0x0820-0x08ff: clean.
cs: IO port probe 0x0800-0x080f: clean.
cs: IO port probe 0x03e0-0x04ff: excluding 0x4d0-0x4d7
cs: IO port probe 0x0100-0x03af: excluding 0x378-0x37f
cs: IO port probe 0x0a00-0x0aff: clean.
PCI: Found IRQ 10 for device 02:0e.2
PCI: Sharing IRQ 10 with 02:08.0
PCI: Sharing IRQ 10 with 02:0e.0
PCI: Sharing IRQ 10 with 02:0e.1
ehci_hcd 02:0e.2: NEC Corporation USB 2.0
ehci_hcd 02:0e.2: irq 10, pci mem d0b1e000
usb.c: new USB bus registered, assigned bus number 1
ehci_hcd 02:0e.2: USB 2.0 enabled, EHCI 0.95, driver 2003-Dec-29/2.4
hub.c: USB hub found
hub.c: 5 ports detected
PCI: Found IRQ 10 for device 02:0e.0
PCI: Sharing IRQ 10 with 02:08.0
PCI: Sharing IRQ 10 with 02:0e.1
PCI: Sharing IRQ 10 with 02:0e.2
usb-ohci.c: USB OHCI at membase 0xd0b26000, IRQ 10
usb-ohci.c: usb-02:0e.0, NEC Corporation USB
usb.c: new USB bus registered, assigned bus number 2
hub.c: USB hub found
hub.c: 3 ports detected
PCI: Found IRQ 10 for device 02:0e.1
PCI: Sharing IRQ 10 with 02:08.0
PCI: Sharing IRQ 10 with 02:0e.0
PCI: Sharing IRQ 10 with 02:0e.2
usb-ohci.c: USB OHCI at membase 0xd0b28000, IRQ 10
usb-ohci.c: usb-02:0e.1, NEC Corporation USB (#2)
usb.c: new USB bus registered, assigned bus number 3
hub.c: USB hub found
hub.c: 2 ports detected
hub.c: new USB device 02:0e.0-2, assigned address 2
input: USB HID v1.10 Mouse [B16_b_02 USB-PS/2 Optical Mouse] on usb2:2.0
eepro100.c:v1.09j-t 9/29/99 Donald Becker
eepro100.c: $Revision: 1.36 $ 2000/11/17 Modified by Andrey V. Savochkin and others
PCI: Found IRQ 10 for device 02:08.0
PCI: Sharing IRQ 10 with 02:0e.0
PCI: Sharing IRQ 10 with 02:0e.1
PCI: Sharing IRQ 10 with 02:0e.2
eth0: Intel Corp. 82801CAM (ICH3) PRO/100 VE (LOM) Ethernet Controller, 00:08:02:BA:26:A5, IRQ 10.
Receiver lock-up bug exists -- enabling work-around.
Board assembly 020147-001, Physical connectors present: AUI MII
Primary interface chip DP83840A PHY #3.
General self-test: passed.
Serial sub-system self-test: passed.
Internal registers self-test: passed.
ROM checksum self-test: passed (0x04f4518b).
Receiver lock-up workaround activated.
ohci1394: $Rev: 1045 $ Ben Collins
PCI: Found IRQ 11 for device 02:05.0
PCI: Sharing IRQ 11 with 00:1f.1
ohci1394_0: OHCI-1394 1.1 (PCI): IRQ=[11] MMIO=[40280000-402807ff] Max Packet=[2048]
ieee1394: Host added: ID:BUS[0-00:1023] GUID[000802719dd81921]
PCI: Found IRQ 5 for device 00:1f.5
PCI: Sharing IRQ 5 with 02:04.0
PCI: Setting latency timer of device 00:1f.5 to 64
intel8x0_measure_ac97_clock: measured 49855 usecs
intel8x0: clocking to 48000
i810_rng: RNG not detected
hw_random: RNG not detected
i810_rng: RNG not detected
hw_random: RNG not detected
i810_rng: RNG not detected
hw_random: RNG not detected
i810_rng: RNG not detected
hw_random: RNG not detected
i810_rng: RNG not detected
hw_random: RNG not detected
i810_rng: RNG not detected
hw_random: RNG not detected
i810_rng: RNG not detected
hw_random: RNG not detected
i810_rng: RNG not detected
hw_random: RNG not detected
i810_rng: RNG not detected
hw_random: RNG not detected
i810_rng: RNG not detected
hw_random: RNG not detected
i810_rng: RNG not detected
hw_random: RNG not detected
usb.c: registered new driver usbmouse
usbmouse.c: v1.6:USB HID Boot Protocol mouse driver
i810_rng: RNG not detected
hw_random: RNG not detected
i810_rng: RNG not detected
hw_random: RNG not detected
i810_rng: RNG not detected
hw_random: RNG not detected
uhci.c: USB Universal Host Controller Interface driver v1.1
usb-uhci.c: $Revision: 1.275 $ time 17:55:05 Jun 13 2004
usb-uhci.c: High bandwidth mode enabled
usb-uhci.c: v1.275:USB Universal Host Controller Interface driver
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Failed to exec /sbin/modprobe scrawper Slackware 3 10-25-2004 05:05 AM
kmod: failed to exec /sbin/modprobe -s -k scsi_hostadapter, errno = 2 YBA^[x] Slackware 8 09-17-2004 06:56 AM
Compaq Evo N1000c w/Slackware 10.0 onboard ADI soundmax not fuctioning daniel_waddell Linux - Hardware 4 07-29-2004 01:45 PM
kmod : Failed to exec /sbin/modprobe urzumph Linux - General 3 03-23-2004 09:18 PM
kmod: failed to exec /sbin/modprobe -s -k scsi_hostadapter, errno = 2 da_kidd_er Linux - General 2 04-24-2003 06:55 AM


All times are GMT -5. The time now is 09:11 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration