LinuxQuestions.org
Did you know LQ has a Linux Hardware Compatibility List?
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Laptop and Netbook
User Name
Password
Linux - Laptop and Netbook Having a problem installing or configuring Linux on your laptop? Need help running Linux on your netbook? This forum is for you. This forum is for any topics relating to Linux and either traditional laptops or netbooks (such as the Asus EEE PC, Everex CloudBook or MSI Wind).

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 09-11-2004, 07:28 PM   #1
hoedad
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2004
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
Asus M2 no sound, lsmod provided


I've tried Fedora 1 and Mandrake 9.1 on my Asus M2 laptop, and both OSs work fine except for the lack of sound. The sound card is Intel, ‎ICH4 845G/GL Chipset AC'97 Audio Controller using i810_audio module.

Here's what I got when I ran /sbin/lsmod on Mandrake 9.1:

Module Size Used by Not tainted
isofs 27988 1 (autoclean)
zlib_inflate 21156 0 (autoclean) [isofs]
nls_iso8859-1 3516 1 (autoclean)
udf 90464 0 (autoclean)
agpgart 40896 7 (autoclean)
sg 34636 0 (autoclean) (unused)
st 29488 0 (autoclean) (unused)
sr_mod 16920 0 (autoclean) (unused)
sd_mod 13100 0 (autoclean) (unused)
scsi_mod 103284 4 (autoclean) [sg st sr_mod sd_mod]
ide-cd 33856 1 (autoclean)
cdrom 31648 0 (autoclean) [sr_mod ide-cd]
snd 40868 0
soundcore 6276 0 [snd]
nfsd 74256 0 (autoclean)
ds 8456 2
yenta_socket 13056 2
pcmcia_core 57184 0 [ds yenta_socket]
af_packet 14952 1 (autoclean)
floppy 55132 0
8139too 17160 1 (autoclean)
mii 3832 0 (autoclean) [8139too]
supermount 15296 2 (autoclean)
usbmouse 2936 0 (unused)
keybdev 2720 0 (unused)
mousedev 5268 1
hid 20900 0 (unused)
input 5664 0 [usbmouse keybdev mousedev hid]
ehci-hcd 18568 0 (unused)
usb-uhci 24652 0 (unused)
usbcore 72992 1 [usbmouse hid ehci-hcd usb-uhci]
rtc 8060 0 (autoclean)
ext3 59916 2
jbd 38972 2 [ext3]

Last edited by hoedad; 09-11-2004 at 07:35 PM.
 
Old 09-13-2004, 04:33 PM   #2
andrem
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2004
Distribution: Mandrake 10.0
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Unhappy

I have an ASUS M3N with Mandrake 10.0 and i have the same problem with the same sound card. There seems to be another problem with APM, since Mandrake doesn't recognise my battery (ON/OFF) and the battery indicator doesn't show battery level... I've read somewhere in the net those two problems can be connected (IRQ conflict?) but the guy didn't know how to solve them either... Hope someone can tell us how to put these things working...
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
NO SOUND on ASUS W2V!!! lambstar Mandriva 3 11-28-2005 11:26 AM
Information provided Nay_Nay Linux - Newbie 1 09-17-2005 09:04 AM
asus p4s800 no sound errol_rufo Mandriva 3 05-02-2005 12:45 PM
No Internet but access is provided punkerman Linux - Wireless Networking 9 04-19-2005 06:45 PM
Change kernel provided with another from CD. Ren Slackware - Installation 3 10-29-2004 05:57 AM


All times are GMT -5. The time now is 08:10 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration