LinuxQuestions.org
LinuxAnswers - the LQ Linux tutorial section.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Laptop and Netbook
User Name
Password
Linux - Laptop and Netbook Having a problem installing or configuring Linux on your laptop? Need help running Linux on your netbook? This forum is for you. This forum is for any topics relating to Linux and either traditional laptops or netbooks (such as the Asus EEE PC, Everex CloudBook or MSI Wind).

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 02-05-2008, 08:18 AM   #1
Delacroix
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2008
Location: China
Distribution: Fedora
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
ALSA doesn´t work after hot reboot


Laptop: Compaq Presario V3414TX
Sound Card: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) High Definition Audio
OS: Windows / Fedora double system(I have ever installed XP or Vista for Windows, and Fedora Core 5 or Fedora 8 for Linux)
ALSA version: 1.0.15

Installations of Fedora system and alsa driver are both fine, including modprobe message, no error messages found. However, after the installation of alsa, no matter how many times I reboot, the card just give no sound. But then I shutdown the system, power off the machine, and turn on it again into the Fedora system, the sound card works. Another similar thing is that when I reboot to Fedora from Windows, the card gives no sound either, yet power off the machine then go into Fedora always works.

Can anyone help to solve this strange problem or give me some tips about why this happens?

Thanks a lot.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mousewheel doesn´t work luizgouvea Linux - General 3 05-24-2007 09:59 AM
Microphone doesn' work Lars79 Slackware 20 08-30-2005 09:24 AM
Alsa doesn´t save my configuration, alsactl store neither fedivh Linux - Hardware 1 01-25-2005 06:31 PM
Detect a hot swapped device without reboot. mrgordonz Linux - Newbie 1 08-16-2004 07:52 PM
kopete doesn´t work maZ Linux - Software 1 07-31-2003 03:51 PM


All times are GMT -5. The time now is 07:12 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration