LinuxQuestions.org
View the Most Wanted LQ Wiki articles.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software > Linux - Kernel
User Name
Password
Linux - Kernel This forum is for all discussion relating to the Linux kernel.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 11-16-2012, 08:18 PM   #1
ja_rd
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2003
Location: Málaga, Spain
Distribution: Mandrake 9.1
Posts: 8

Rep: Reputation: 0
Buildroot: Running 'make all' does not build kernel image.


Hi,

I'm trying to build a Linux system with Buildroot for a MIPS-I target.

I can't figure how to make the kernel image. Whenever I update the kernel config and run 'make all', the romfs image gets updated but the kernel image (vmlinux.bin) is not.


This is what I'm doing step by step:

After installing a fresh copy of buildroot, I run 'make linux26-menuconfig', 'make menuconfig' and 'make all' and wait for the system to be built. This first time, the vmlinux.bin file *is* generated.

Afterwards, I run this command to configure the kernel:

'make linux26-menuconfig'

After doing that, I run this command:

'make all'

As explained before, the kernel is not updated.

The command produces a barrage of text of which I have been unable to make any sense -- I don't know if there has been any error, though nothing resembling a gcc error message can be seen.


The messages that most resemble an error condition are these:

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
<<about 40 lines worth of stuff>>
...
/home/jaruiz/dev/mips/buildroot/buildroot-2011.05/output/host/usr/bin/mips-unknown-linux-uclibc-ldconfig: can't resolve /usr/X11R6/lib in chroot .: No such file or directory
/home/jaruiz/dev/mips/buildroot/buildroot-2011.05/output/host/usr/bin/mips-unknown-linux-uclibc-ldconfig: skipping /usr/X11R6/lib: No such file or directory
echo 2011.05 > /home/jaruiz/dev/mips/buildroot/buildroot-2011.05/output/target/etc/br-version
...
<<some more stuff (about the romfs)>>
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Everything related to X11, and indeed most drivers, are disabled (this is a small embedded platform).

This must be something really simple but I can't figure it myself; if this stuff is documented anywhere, I've been unable to find it.


Any help will be very appreciated.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can't login to buildroot based FS image prushik Linux - Security 2 01-01-2012 06:34 PM
creating the customized image of size(10MB)-using buildroot sasi1231 LinuxQuestions.org Member Intro 1 06-15-2010 08:09 AM
buildroot build failure for usb-a9263 - AT91SAM9263 MarkAren Linux - Newbie 0 07-02-2009 04:32 PM
What do I do with a buildroot disk image? wbuik Linux - Software 1 01-17-2009 12:15 AM
Getting when running make to build simulator darkside720 Linux - Newbie 4 02-28-2008 09:46 AM


All times are GMT -5. The time now is 08:14 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration