-   Linux - Hardware (
-   -   xsane networked scanner returns "invalid argument" (

wufo 04-12-2011 09:02 PM

xsane networked scanner returns "invalid argument"
I am having trouble getting my HP 6310 All-In-One scanner working using it on its ethernet interface, set to Installed fine under cups for printing. hplib installed. I do the following.

~ $ hp-makeuri

HP Linux Imaging and Printing System (ver. 3.9.4b)
Device URI Creation Utility ver. 5.0

Copyright (c) 2001-9 Hewlett-Packard Development Company, LP
This software comes with ABSOLUTELY NO WARRANTY.
This is free software, and you are welcome to distribute it
under certain conditions. See COPYING file for more details.

CUPS URI: hp:/net/Officejet_6300_series?ip=
SANE URI: hpaio:/net/Officejet_6300_series?ip=
HP Fax URI: hpfax:/net/Officejet_6300_series?ip=


I then run
~ $ xsane hpaio:/net/Officejet_6300_series?ip=

But I get an error window:
Failed to open device hpaio:/net/Officejet_6300_series?ip=
Invalid Argument

/etc/cups/printers.conf contains
<Printer HP6310>
Info All In One
Location Den
DeviceURI socket://
State Idle
StateTime 1302623634
Accepting Yes
Shared Yes
JobSheets none none
QuotaPeriod 0
PageLimit 0
KLimit 0
OpPolicy default
ErrorPolicy stop-printer

What is wrong?


lazardo 04-20-2011 01:19 AM

Try escaping the '?'

~ $ xsane hpaio:/net/Officejet_6300_series\?ip=

wufo 04-22-2011 06:25 PM

Actually I discoverred the problem. I ASSUMED that all necessary software was loaded at Slackware 13.0 install time. Wrong assumption, hpaio was NOT present. After installing it from the distro dvd I downloaded, everything worked perfectly.


All times are GMT -5. The time now is 02:32 AM.