LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 09-23-2007, 06:20 PM   #1
rp1226
Member
 
Registered: Feb 2007
Distribution: Knoppix 5.1
Posts: 53

Rep: Reputation: 15
XGL not working correctly


Hey guys, here's my problem.

I have Ubuntu Fiesty on my laptop, Acer Aspire 5100 with ATI xpress 1100 graphics card. I'm new with linux and just learning. I wanted ubuntu for the eye candy. I first had to get the ati cards working so I could hopefully use compiz or beryl. I found out that I can't, but I found a lot of tutorials the got XGL running. After I installed XGL, i try to login with gNome with XGL and all I get is a glitched screen. How can I get this fixed.

I can do basic linuxing, not much.

Thanks for your help.
 
Old 09-25-2007, 08:35 AM   #2
monsm
Member
 
Registered: Feb 2005
Location: London, UK
Distribution: Gentoo
Posts: 568

Rep: Reputation: 37
I am using NVidia myself, so can't help directly. I would think you should be able to run Compiz/Beryl with your hardware.

I think you should try to search for ATI and beryl e.g. There should be some good tutorials on the Ubuntu forums if you can't find any here. Chances are you might have to update/re-install your graphics driver.
 
Old 09-25-2007, 08:55 AM   #3
lebabyg
Member
 
Registered: Mar 2006
Location: UK
Distribution: Ubuntu Feisty
Posts: 272

Rep: Reputation: 30
http://www.ludreb.plus.com/ubuntuguide.html#8

This is a slightly outdated guide about how to get XGL working with an ati card.

Download the ATi installer from http://ati.amd.com/support/drivers/l...ux-radeon.html don't use wget as in the guide

Also, i doubt that the kernel will need patching anymore.

Also, Beryl is outdated now, so install Compiz Fusion from the repos.
 
  


Reply

Tags
ati, xgl, xpress


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
beryl xgl suse 10.1 not working Jyneo Linux - Desktop 1 04-26-2007 02:31 PM
XGL not working properly minion231 Linux - Software 1 03-09-2007 04:38 PM
XGL on Ubuntu - Working, But how do I use it? dun4d Linux - Newbie 2 08-23-2006 11:52 AM
Mercury not working with XGL WhiskeyTangoFoxtrot Linux - Software 0 07-02-2006 04:55 AM
search not working correctly -- i think mrtwice LQ Suggestions & Feedback 7 06-30-2003 02:10 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:08 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration