LinuxQuestions.org
Go Job Hunting at the LQ Job Marketplace
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 02-25-2004, 09:07 AM   #1
kregh99
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2004
Location: Pottstown, PA
Distribution: Mandrake 9.1
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
XF86Config with a Matrox G400 AGP dualhead video card


I have a machine on which I have just installed Mandrake 9.1. I have a Matrox G400 32MB AGP dual-head video card, and I want to get that cool dual monitor sweeping desktop look. I have been unsuccessful in achieving that thus far.

I know that I have to edit XF86Config and I know that to get that two monitors, one desktop thing, I use Xinerama.

Here's my XF86Config file:

Code:
# File generated by XFdrake.

# **********************************************************************
# Refer to the XF86Config man page for details about the format of
# this file.
# **********************************************************************

Section "Files"
    # Multiple FontPath entries are allowed (they are concatenated together)
    # By default, Mandrake 6.0 and later now use a font server independent of
    # the X server to render fonts.
    FontPath "unix/:-1"
EndSection

Section "ServerFlags"
    #DontZap # disable <Crtl><Alt><BS> (server abort)
    AllowMouseOpenFail # allows the server to start up even if the mouse doesn't work
    #DontZoom # disable <Crtl><Alt><KP_+>/<KP_-> (resolution switching)
    #Option "Xinerama"
EndSection

Section "Module"
    Load "dbe" # Double-Buffering Extension
    Load "v4l" # Video for Linux
    Load "extmod"
    Load "type1"
    Load "freetype"
    Load "glx" # 3D layer
    Load "dri" # direct rendering
EndSection

Section "DRI"
    Mode 0666
EndSection

Section "InputDevice"
    Identifier "Keyboard1"
    Driver "Keyboard"
    Option "XkbModel" "pc105"
    Option "XkbLayout" "us"
    Option "XkbCompat" ""
    Option "XkbOptions" ""
EndSection

Section "InputDevice"
    Identifier "Mouse1"
    Driver "mouse"
    Option "Protocol" "MouseManPlusPS/2"
    Option "Device" "/dev/psaux"
    Option "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Section "Monitor"
    Identifier "monitor0"
    VendorName "Plug'n Play"
    ModelName "Dell M770"
    HorizSync 30-69
    VertRefresh 48-160
    
    # Sony Vaio C1(X,XS,VE,VN)?
    # 1024x480 @ 85.6 Hz, 48 kHz hsync
    ModeLine "1024x480"    65.00 1024 1032 1176 1344   480  488  494  563 -hsync -vsync
    
    # TV fullscreen mode or DVD fullscreen output.
    # 768x576 @ 79 Hz, 50 kHz hsync
    ModeLine "768x576"     50.00  768  832  846 1000   576  590  595  630
    
    # 768x576 @ 100 Hz, 61.6 kHz hsync
    ModeLine "768x576"     63.07  768  800  960 1024   576  578  590  616
EndSection

Section "Monitor"
    Identifier "monitor1"
    VendorName "Plug'n Play"
    ModelName "Gateway EV700"
    HorizSync 30-69
    VertRefresh 48-160
    
    # Sony Vaio C1(X,XS,VE,VN)?
    # 1024x480 @ 85.6 Hz, 48 kHz hsync
    ModeLine "1024x480"    65.00 1024 1032 1176 1344   480  488  494  563 -hsync -vsync
    
    # TV fullscreen mode or DVD fullscreen output.
    # 768x576 @ 79 Hz, 50 kHz hsync
    ModeLine "768x576"     50.00  768  832  846 1000   576  590  595  630
    
    # 768x576 @ 100 Hz, 61.6 kHz hsync
    ModeLine "768x576"     63.07  768  800  960 1024   576  578  590  616
EndSection

Section "Device"
    Identifier "device0"
    VendorName "Matrox Graphics, Inc."
    BoardName "Matrox Millennium G400 DualHead"
    Driver "mga"
    VideoRam 32768
    Option "DPMS"
    Screen 0
EndSection

Section "Device"
    Identifier "device1"
    VendorName "Matrox Graphics, Inc."
    BoardName "Matrox Millennium G400 DualHead"
    Driver "mga"
    VideoRam 32768
    Option "DPMS"
    Screen 1
EndSection

Section "Screen"
    Identifier "screen0"
    Device "device0"
    Monitor "monitor0"
    DefaultColorDepth 24
    
    Subsection "Display"
        Depth 8
        Modes "1280x960" "1152x864" "1024x768" "800x600" "640x480"
    EndSubsection
    
    Subsection "Display"
        Depth 15
        Modes "1280x960" "1152x864" "1024x768" "800x600" "640x480"
    EndSubsection
    
    Subsection "Display"
        Depth 16
        Modes "1280x960" "1152x864" "1024x768" "800x600" "640x480"
    EndSubsection
    
    Subsection "Display"
        Depth 24
        Modes "1280x960" "1152x864" "1024x768" "800x600" "640x480"
    EndSubsection
EndSection

Section "Screen"
    Identifier "screen1"
    Device "device1"
    Monitor "monitor1"
    DefaultColorDepth 24
    
    Subsection "Display"
        Depth 8
        Modes "1280x960" "1152x864" "1024x768" "800x600" "640x480"
    EndSubsection
    
    Subsection "Display"
        Depth 15
        Modes "1280x960" "1152x864" "1024x768" "800x600" "640x480"
    EndSubsection
    
    Subsection "Display"
        Depth 16
        Modes "1280x960" "1152x864" "1024x768" "800x600" "640x480"
    EndSubsection
    
    Subsection "Display"
        Depth 24
        Modes "1280x960" "1152x864" "1024x768" "800x600" "640x480"
    EndSubsection
EndSection

Section "ServerLayout"
    Identifier "layout1"
    InputDevice "Keyboard1" "CoreKeyboard"
    InputDevice "Mouse1" "CorePointer"
    Option "Xinerama"
    Screen "screen0" LeftOf "screen1"
EndSection
I know I'm doing something wrong. Just don't know what it is.

Thanks much in advance for the help.
 
Old 02-25-2004, 02:23 PM   #2
Rounan
Member
 
Registered: Jun 2003
Location: Ontario
Distribution: Ubuntu, Gentoo, Debian
Posts: 416

Rep: Reputation: 30
Only thing I can think of is that you need to specify the BusID of each of your device blocks - I think it's required when you have more than 1 block, even if they are actually the same device.

Could you describe what behaviour you're getting from this config? (if it's doing any behaving at all? )

--Rounan
 
Old 02-25-2004, 03:36 PM   #3
kregh99
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2004
Location: Pottstown, PA
Distribution: Mandrake 9.1
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Sure. I get a nice display on the Dell monitor, and nothing on the other.

thanks for the help.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
success with matrox g400/XF86 Dualhead 2 monitor display in Debian arjay Linux - Hardware 0 08-14-2005 06:12 AM
Missing agp-gart modules (moving from PCI to AGP video card) JLTB Debian 1 03-31-2005 04:08 AM
Trouble starting multi displays with dualhead G400 watchdog Fedora 3 08-18-2004 09:18 PM
xawtv and Matrox G400-TV spankmeister7 Linux - Software 1 03-10-2003 10:25 PM
X windows configuration on video card Matrox G400 yunliu Linux - Newbie 1 10-21-2002 02:00 AM


All times are GMT -5. The time now is 11:24 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration