LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 10-04-2008, 05:22 AM   #1
Dorax
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2005
Location: Belgium
Distribution: OpenSuse
Posts: 23

Rep: Reputation: 1
Question Xerox 6110 - setup.sh doesn't do anything


Hi,

I ran into a strange problem.
- I run OpenSuse 11.0 and I am trying to install my Xerox 6110printer (which used to run fine on the same computer under OpenSuse 10.0).
- Cups is running fine and it recognizes the printer
- It just gave me a message saying that to change more elaborate option, I need to install the proprietary driver. Correct, I don't have a lot of printing options.
- I went to xerox's website and downloaded the correct linux print driver
- Unpacked it
- Changed correct permissions, including chmod +x
- If I open a terminal and su: ./setup.sh nothing happens, it jumps back to a new command prompt.
It's really driving me crazy, I am root, it is executable, and it doesn't work...

Any ideas on what I can try next to get the driver software installed?

Many many thanks
 
Old 10-04-2008, 11:56 AM   #2
amani
Senior Member
 
Registered: Jul 2006
Location: Kolkata, India
Distribution: 64-bit GNU/Linux, Kubuntu64, Fedora QA, Slackware,
Posts: 2,758

Rep: Reputation: Disabled
Ask the Xerox people. It is their stuff.
Anyway look into the shell script...
 
Old 10-04-2008, 12:27 PM   #3
tredegar
LQ 5k Club
 
Registered: May 2003
Location: London, UK
Distribution: Debian "Jessie"
Posts: 6,038

Rep: Reputation: 372Reputation: 372Reputation: 372Reputation: 372
Quote:
If I open a terminal and su: ./setup.sh nothing happens, it jumps back to a new command prompt.
With linux commands, and shell scripts are "commands" too, if "nothing happens", then it is usually a good sign that things went OK.
"Error messages" are a bad sign.
You have run the script, it has done its thing, there were no error messages.
Try going back to cups, and maybe installing another instance of your printer, you could call it Xerox6110-new, maybe you'll get an option to use the Xerox driver this time. If it works better, set Xerox6110-new as your default printer.
 
Old 10-04-2008, 01:10 PM   #4
Dorax
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2005
Location: Belgium
Distribution: OpenSuse
Posts: 23

Original Poster
Rep: Reputation: 1
Hi, Thanks for your replies!

I just tried the same program on another computer with OpenSuse 10.3 and it worked like a charm. After running the setup.sh, a graphical installer from Xerox popped up.

I think I will check in the script file to see if I might be missing some packages needed for this graphical installer...
 
Old 10-20-2008, 12:51 PM   #5
Dorax
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2005
Location: Belgium
Distribution: OpenSuse
Posts: 23

Original Poster
Rep: Reputation: 1
Great, it seems that the 64 bit folders of the installer are empty. Probably has something to do with that...

And even better, it appears that this is by one of the only models in the series that doesn't support postscript.

I contacted the Xerox people about it, since they put Suse 7.1 > support on the features page.

Thanks everyone for your help.

I did copy the ppd file manually to the /usr/share/cups/model/xerox directory and was able to add the printer that way. However, cups gave me an error "Filter "ppmtosplc" for printer "phaser6110" not available: No such file or directory". When I went looking for the file, I noticed the 86_64 diretories were empty. Hence. Maybe I could take the 32 bit file and place it somewhere, but where does cups keep the filters?
 
Old 10-20-2008, 03:04 PM   #6
tredegar
LQ 5k Club
 
Registered: May 2003
Location: London, UK
Distribution: Debian "Jessie"
Posts: 6,038

Rep: Reputation: 372Reputation: 372Reputation: 372Reputation: 372
Quote:
I just tried the same program on another computer with OpenSuse 10.3 and it worked like a charm.
Would that have been a computer running a 32-bit kernel?

64-bit systems still seem to be having trouble with lots of things - flash, plugins, you name it.

Quote:
Maybe I could take the 32 bit file and place it somewhere
I don't think that you can do that, but am ready to be corrected.

Whilst the attractions of a 63-bit kernel are huge, there are currently so many inconsistencies, I'm sticking with a 32-bit install (well, I have only a 32-bit CPU, so my options are limited!), but if you just want "things to work" please try installing a 32-bit kernel. Currently, it is working better, and is better maintained. I hope this will change and improve in the future. The performance (64- vs. 32-bit) doesn't seem that different.

It's all a bit like IPV6: Great ideas, great potential, but it will not work until we all bite the bullet and move forwards.
 
Old 10-20-2008, 04:34 PM   #7
Dorax
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2005
Location: Belgium
Distribution: OpenSuse
Posts: 23

Original Poster
Rep: Reputation: 1
Quote:
Originally Posted by tredegar View Post
Would that have been a computer running a 32-bit kernel?
Yes, it would be... Thanks for the advice.
 
Old 09-03-2009, 04:56 AM   #8
Dorax
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2005
Location: Belgium
Distribution: OpenSuse
Posts: 23

Original Poster
Rep: Reputation: 1
Solved

I found a solution here:
http://foo2qpdl.rkkda.com/
 
Old 09-03-2009, 10:28 AM   #9
tredegar
LQ 5k Club
 
Registered: May 2003
Location: London, UK
Distribution: Debian "Jessie"
Posts: 6,038

Rep: Reputation: 372Reputation: 372Reputation: 372Reputation: 372
Thanks for the follow-up after all this time!
 
  


Reply

Tags
driver, printer, xerox


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
nokia 6110 navigator to connect to the internet on Lenovo N200 running ubuntu hardy archimedes123 Linux - Laptop and Netbook 1 07-24-2008 03:18 AM
Before I switch to Linux i want to know how I can sync PC Suite and my Nokia 6110 FishermansFriend Linux - Newbie 2 11-16-2007 11:04 AM
poor scanresolution with hp officejet 6110 MuzikQuest Suse/Novell 3 01-26-2005 07:48 PM
HP Officejet 6110 not working in Mandrake 10 leupi Linux - Hardware 2 04-06-2004 10:50 PM
HP Officejet 6110 under Gentoo 1.4 wombatman Linux - Software 1 02-15-2004 04:58 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:35 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration