LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 07-01-2004, 06:47 AM   #1
Syndrome
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2004
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
X not starting, DRM i810 X Drivers, Kernel 2.6.7


Hi there

I'm running Fedora core 1 and I decided to update my kernel to 2.6.7, after a couple of small hassels I got it up and running. The I notcied hardware GL was not working, when it was running fine on my 2.4.x kernel (I could run quake 3 fine). I downloaded the drivers, compiled them and then restarted X.

This is the error I got.

(II) LoadModule: "i810"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/drivers/i810_drv.o
(II) Module i810: vendor="The XFree86 Project"
compiled for 4.3.99.12, module version = 1.3.0
Module class: XFree86 Video Driver
ABI class: XFree86 Video Driver, version 0.7
(EE) module ABI minor version (7) is newer than the server's version (6)
(II) UnloadModule: "i810"
(II) Unloading /usr/X11R6/lib/modules/drivers/i810_drv.o
(EE) Failed to load module "i810" (module requirement mismatch, 0)
(II) LoadModule: "i810"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/drivers/i810_drv.o
(II) Module i810: vendor="The XFree86 Project"
compiled for 4.3.99.12, module version = 1.3.0
Module class: XFree86 Video Driver
ABI class: XFree86 Video Driver, version 0.7
(EE) module ABI minor version (7) is newer than the server's version (6)
(II) UnloadModule: "i810"
(II) Unloading /usr/X11R6/lib/modules/drivers/i810_drv.o
(EE) Failed to load module "i810" (module requirement mismatch, 0)

First of all, I'm not sure why it's trying to load it twice. I'm thinking the drivers/modules are not being loaded properly or something. This is what I tried after wards. I ran the ./install.sh script in console mode (X not running).

Installing files:
DRI XFree86 modules...done
kernel modules...done
GL & GLU libraries...done
core libraries...done
Copying extra files...done

Updating configuration:
Running ldconfig... Removing old kernel module "i810"...ERROR
Inserting new kernel module "i810"...done

There were errors updating the system configuration.
See the dri.log file for more information.

Checking configuration...
second copy of DRI libraries found in /usr/X11R6/lib/tls/
libraries have been backed up to dri-old.* in /usr/X11R6/lib/tls/

done


Anyone had these sort of errors and any idea what to do ?

Thanks

Syndrome
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Kernel 2.6.14 has savage drm support! /bin/bash Linux - Hardware 2 11-03-2005 09:49 AM
drm drivers for ati rage 128 pro maq Linux - Hardware 2 05-11-2005 01:14 PM
kernel 2.6.2 install, then drm problem spiderworm Fedora 4 09-10-2004 05:25 PM
Intel i810 DRM - not functioning ReaperMan Linux - Laptop and Netbook 1 02-15-2004 09:40 AM
i810 drivers for kernel 2.2.19 cknaresh Linux - Distributions 1 03-25-2003 07:27 AM


All times are GMT -5. The time now is 11:08 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration