LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 09-12-2003, 12:35 AM   #1
pwalden
Member
 
Registered: Jun 2003
Location: Washington
Distribution: Fedora FC19, Raspbian
Posts: 295

Rep: Reputation: 38
WinTV card works, but no sound


I inherited a Hauppauge WinTV-GO (BT878) pci card. I installed in my RH9 2.4.20-20.9. It has a Nvidia TNT2 using the "nvidia" driver.

I can get both xawtv and tvtime to display, but no sound. My cmpci sound card works fine. For example, mplayer plays videos with sound just fine.

Not sure where to start in tracking down the problem.
 
Old 09-12-2003, 03:25 AM   #2
faheyd
Member
 
Registered: Jun 2003
Location: Northern California (NorCal)
Distribution: Ubuntu 7.04 and DSL/Puppy etc
Posts: 342

Rep: Reputation: 30
Connect a mini-8 cable on the winTV card output to your sound card input. That should do the trick.
 
Old 09-12-2003, 08:31 PM   #3
pwalden
Member
 
Registered: Jun 2003
Location: Washington
Distribution: Fedora FC19, Raspbian
Posts: 295

Original Poster
Rep: Reputation: 38
Yep, that was it.

Like I said, I inherited it with no manual and apparently miscellaneous hardware.

Thanks
 
Old 09-12-2003, 09:30 PM   #4
Electro
Guru
 
Registered: Jan 2002
Posts: 6,042

Rep: Reputation: Disabled
Manual is at Hauppuage site.
 
Old 09-13-2003, 02:17 AM   #5
faheyd
Member
 
Registered: Jun 2003
Location: Northern California (NorCal)
Distribution: Ubuntu 7.04 and DSL/Puppy etc
Posts: 342

Rep: Reputation: 30
See this page for some more apps for that card,
http://www.linuxlogin.com/linux/wintv.php , especially the tvtime app.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sound not working in GNOME but sound card test works saravkrish Linux - Hardware 3 02-08-2006 12:03 PM
Sound card works but CD player doesn't make a sound? OmnipotentOscar Linux - Newbie 2 02-03-2005 04:42 AM
Conflict with sound with WinTV Go card installed LinuxLuvr Linux - Hardware 7 01-17-2005 08:54 AM
How to make sound card works? fhleung Linux - Hardware 3 08-22-2004 05:07 PM
Sound card works in MD but not RH? Negativ13 Linux - Newbie 1 12-20-2002 03:48 PM


All times are GMT -5. The time now is 09:22 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration