LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 01-16-2005, 10:18 PM   #1
edman007
Member
 
Registered: Sep 2003
Distribution: Slamd64
Posts: 168

Rep: Reputation: 30
where did my SATA drive go? not /dev/hde or /dev/sda


ok, i got an new 200GB IDE drive that fixed a lot of my problems, now i would like to use my sata 80GB drive, when i was using <=2.6.7 my SATA drive was always at /dev/hde, now that i upgraded to 2.6.10 i find that /dev/hde is not a drive, so i tried /dev/sd*, and its not there either....where did it go.....my kernel sees it as a scsi drive but i can't read it at all

Code:
root@mr-slack:~# cat /proc/scsi/scsi 
Attached devices:
Host: scsi0 Channel: 00 Id: 00 Lun: 00
  Vendor: ATA      Model: Maxtor 6Y080M0   Rev: YAR5
  Type:   Direct-Access                    ANSI SCSI revision: 05
 
Old 01-16-2005, 10:23 PM   #2
edman007
Member
 
Registered: Sep 2003
Distribution: Slamd64
Posts: 168

Original Poster
Rep: Reputation: 30
nevermind..figured it out, i didn't have the sd_mod loaded
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
forcing the order of /dev/sda /dev/sdb etc.. jdaniel Linux - Software 5 05-23-2006 07:41 AM
can't boot anymore /dev/hdb -> /dev/hde broxtor Linux - Hardware 4 11-13-2004 10:55 AM
/dev/sda and /dev/sda1 disappeared using sii3112A striderstrahan Linux - Software 0 09-16-2004 05:00 AM
Sandisk USB card Reader not linking /dev/sg0 to /dev/sda acidraven Linux - Hardware 1 06-19-2004 03:56 PM
USB Compact flash card reader hotplug creates /dev/sda but no /dev/sda1 -Mandrake 9.1 bibinono Linux - Hardware 2 08-11-2003 09:37 AM


All times are GMT -5. The time now is 10:14 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration