LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 04-16-2006, 09:51 AM   #1
atti
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2006
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
video playback problems during fast video sequences


Hello,

I've got a very wired effect on my 1.86GHz laptop during fast video sequences. It's like if the laptop were too slow to display the images. There is a kind of horizontal "breach" in the displayed video image (as if one part of the image would display an old frame and the other part the new frame).
It doesn't matter if the video file is played from DVD or HD, the effect is the same. BTW: I have already enabled the DMA for the DVD drive.
I have also installed the ATI video driver and set the frame-buffer swap to vertical-sync in the xorg.conf.
Any ideas would could I do to have a smooth video playback? Anybody else have every had a similar problem??

regards,
atti
 
Old 04-16-2006, 03:50 PM   #2
gromer
Member
 
Registered: Feb 2003
Location: Germany / Schwetzingen
Distribution: (K)ubuntu, Debian seldom SuSE
Posts: 76

Rep: Reputation: 15
Hmm,
Did you check that your DMA is really active (hdparm /dev/hda)?
Did you check that indeed the ati driver (fglrx) is running (glxinfo | grep fglrx). It often happens that ati's driver is installed but note working and thus vesa or so is used instead.
Just my quick thoughts. Good luck!
 
Old 04-17-2006, 03:50 AM   #3
atti
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2006
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I think I have found the problem. It seems that my xorg.conf didn't have all the ATI options in order to configure the Xserver properly. After using the xorg.conf setting (that I found in the ubuntu forum) the video playback seems to be ok.

thanks for the help anyway,
atti
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Video Playback-speeded up audio & video howone Suse/Novell 1 10-20-2005 01:24 AM
video playback without X macubo Linux - Software 7 05-30-2005 04:52 AM
Fedora Core 2 in KDE - Problems with Video playback. _UnPrEdictAbLe_ Linux - Software 2 04-13-2005 08:54 AM
fast sound and video playback (xmms, xine, mplayer) budhusa Linux - Software 8 01-13-2004 01:50 AM
no video playback luchobucho Linux - Newbie 1 02-02-2003 12:29 PM


All times are GMT -5. The time now is 07:00 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration