LinuxQuestions.org
Did you know LQ has a Linux Hardware Compatibility List?
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 03-27-2004, 02:34 PM   #1
firebolt
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2002
Distribution: Slackware
Posts: 9

Rep: Reputation: 0
Using an Atheros WLAN card as Access Point


I'm trying to get my D-Link DWL-AG520 (Atheros Chipset) to work as an access point on my server....

- I'm using the madwifi drivers
- Connecting to my laptop works fine (3com g card) (using it as an software accesspoint with iwconfig)

server:
iwconfig display:
ath0 IEEE 802.11g ESSID:"xxxxx"
Mode:Master Frequency:2.412GHz Access Point: xx:xx:xx:xx:xx:xx
Bit Rate:0kb/s Tx-Power:50 dBm Sensitivity=0/3
Retry:off RTS thr:off Fragment thr:off
Encryption key:off
Power Management:off
Link Quality:43/94 Signal level:-95 dBm Noise level:-95 dBm
Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0
Tx excessive retries:0 Invalid misc:0 Missed beacon:0

everything looks fine compared to the setup i've run successfully on my laptop.
I've also tried using 802.11b, but with no luck.

When I try to connect to my server using my laptop, the server is listed as an ap, but when i try to connect nothing happens.

btw, i'm not using WEP

Any help would be appreciated
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
wlan card goes to sleep / looses contact with access point olsmat Linux - Wireless Networking 2 01-02-2005 09:33 AM
Problem with atheros based wlan card. false-hopes Linux - Wireless Networking 20 12-24-2004 02:45 PM
wlan card (netgear wg311) goes to sleep / looses contact with access point olsmat Linux - Wireless Networking 4 11-02-2004 04:19 AM
Problem in configuring node as Access-Point (AP) in WLAN bond_7942 Linux - Wireless Networking 1 10-06-2003 10:49 PM
Problem in configuring node as Access-Point (AP) in WLAN bond_7942 Linux - Hardware 0 09-15-2003 08:35 AM


All times are GMT -5. The time now is 03:23 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration