LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 09-21-2002, 03:57 AM   #1
ClemP
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2002
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
USB Hub Failing


My USB Hub shuts down during bootup. I'm running Redhat 7.3 with a AMD Athlon 1.4 GHz cpu on a MSI KT7Turbo (ver. 1) motherboard. I was running 7.2 and everything worked. I upgraded to 7.3 by doing a completely clean new install. Everything looks like it's booting up fine. The hub initializes using usb-uhci. Then, as soon as the system starts to Get New Hardware, the hub shuts off.

The hub is a Belkin 4-port powered USB hub. I've tried to research this and have found nothing so far.

HELP!!!
 
Old 09-21-2002, 06:43 AM   #2
Aussie
Senior Member
 
Registered: Sep 2001
Location: Brisvegas, Antipodes
Distribution: Slackware
Posts: 4,590

Rep: Reputation: 56
Try the uhci module instead of the usb-uhci module.
 
Old 09-22-2002, 05:24 AM   #3
ClemP
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2002
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Tried to modprobe the uhci module and get an error message stating that that device doesn't exist. What am I doing wrong??? I noticed that if I keep kudzu from running on bootup, the USB hub appears to work. At least it did until I updated the system files from 2.4.18-3 to 2.4.18-10 athlon. Maybe I should just leave well enough alone????
 
Old 09-22-2002, 05:36 AM   #4
Aussie
Senior Member
 
Registered: Sep 2001
Location: Brisvegas, Antipodes
Distribution: Slackware
Posts: 4,590

Rep: Reputation: 56
You might want to look at hotplugging to handle your usb devices.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
USB devices died after USB hub install Twistedlizzard Linux - Hardware 5 07-08-2005 06:17 AM
usb port and usb hub dosent woke in suse 9.3 newpants2003 Linux - Newbie 1 06-13-2005 07:55 AM
help with usb hub mifan Linux - Newbie 0 02-13-2005 04:04 PM
usb hub for linux? redss Linux - Hardware 1 01-07-2005 01:49 AM
USB Keyboard Failing at USB Filesystem Mount Time ciaran_skye Fedora 0 08-06-2004 02:09 AM


All times are GMT -5. The time now is 01:15 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration