LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 07-09-2010, 02:16 PM   #1
Limašon
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2010
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
USB audio under Debian Squeeze


I am trying to get my Behringer UCA202 USB sound card working on Debian Squeeze. Under lenny I can get the card working perfectly using modprobe snd-usb-audio then alsaconf. On squeeze however, I did the same thing and followed the debian wiki instructions, but while I can view the card to pull up in alsamixer no sound will play and under "item" both dB gains are stuck on 0.0 despite the channels being unmuted and the volume being up.

Has anyone had this problem and fixed it?






# cat /proc/asound/cards
0 [NVidia ]: HDA-Intel - HDA NVidia
HDA NVidia at 0xdfff0000 irq 20
1 [default ]: USB-Audio - USB Audio CODEC
Burr-Brown from TI USB Audio CODEC at usb-0000:00:0a.0-1, full s

# uname -a
Linux debian 2.6.32-5-amd64 #1 SMP Tue Jun 1 04:34:03 UTC 2010 x86_64 GNU/Linux



[EDIT]: I solved this problem by changing the line in /etc/modprobe.d/alsa-base.conf "options snd-usb-audio index=-2" to index=1. I am not sure why that made it work though since I thought that line only changed the priority of using the card.

Last edited by Limašon; 07-10-2010 at 08:03 PM.
 
Old 07-15-2010, 01:16 PM   #2
dezmond
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2006
Posts: 8

Rep: Reputation: 1
Thank you for posting your solution!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] thunar stopped to mount USB storages (Debian squeeze) kaz2100 Debian 11 09-27-2011 02:21 AM
[SOLVED] No audio on Debian Squeeze 64 bit AleLinuxBSD Debian 3 07-16-2011 01:26 PM
Unicode on debian Squeeze nima0102 Linux - Software 4 12-06-2009 08:16 AM
usb audio : oss work but not alsa !(debian 2.6) P01550n Linux - Hardware 1 10-25-2004 11:14 AM


All times are GMT -5. The time now is 04:25 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration