LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 02-20-2007, 12:34 PM   #1
Draven9118
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2007
Location: North Dallas Tx (Plano)
Distribution: ubuntu
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Question Ubuntu + ATI 1600XT graphics card


I currently have the Edgy Eft ubuntu (6.10) and I got a new graphics card. I have the ATI 1600XT. It's a really good card but when I first get into the GUI, the refresh rate is slow, and if I use Firefox to try and surf the web to any page that requires me to scroll down, it's choppy. It's like the video card can't keep up or the drivers are wrong versions. I did try to do some of the isntalls that I've found online, but everytime that I try one and reboot, my monitor Displays a message saying "Image out of Range"

I'm really lost on this and I'm still new to the whole Linux scene. Somebody please help me out please.
 
Old 02-21-2007, 07:29 AM   #2
vangelis
Member
 
Registered: Nov 2004
Location: Hellas
Distribution: Zenwalk 6.4
Posts: 337
Blog Entries: 4

Rep: Reputation: 30
I have exactly the same problem with the same ati card using the vesa driver.
It's a bug on the latest Xorg 7.1, I've already reported it but looks like it would take long before it's fixed.

If you are using the x86 ubuntu I suggest you installing the proprietary drivers from ati. If you are using the x86_64 you are in deep .... (trouble) like me.

To tell you the truth I feel kinda good to know that I'm not the only one in the planet having this combination of problems.
 
Old 02-21-2007, 08:02 AM   #3
phantom_cyph
Senior Member
 
Registered: Feb 2007
Location: My HDD...
Distribution: WinXP for designing, Linux for life.
Posts: 2,329
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 47
mm, do they plan on fixing stuff like that in 7.04? i don't have problems with my ATI Radeon Xpress 200, but i dont know how thats different.
 
Old 02-21-2007, 12:09 PM   #4
vangelis
Member
 
Registered: Nov 2004
Location: Hellas
Distribution: Zenwalk 6.4
Posts: 337
Blog Entries: 4

Rep: Reputation: 30
if the bug on Xorg 7.2 is fixed then most probably ubuntu and other distros won't have this problem.

I'll be watching bugzilla..
 
  


Reply

Tags
ati, ubuntu, x1600


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ATI graphics card trouble R¬dical_úD Suse/Novell 1 02-23-2005 05:16 PM
ATI Graphics Card and Rendering Linux Vs. ATI xmeson Slackware 2 09-02-2004 12:09 PM
ati graphics card Berhanie Slackware 9 06-10-2004 04:34 AM
redhat 7.3 and the ati pro card graphics card rjmagyar Linux - General 0 10-14-2002 12:26 PM
Using an Ati All in Wonder with an Nvidia Graphics Card lancesykes Linux - Software 5 02-18-2002 03:21 PM


All times are GMT -5. The time now is 06:53 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration