LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 03-05-2007, 08:17 AM   #1
chakatz
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2005
Distribution: Debian; kubuntu; RedHat; Mandriva; Gentoo
Posts: 12

Rep: Reputation: 0
Two Sound Devices: PCI and USB. Configuration problem.


I have two sound devices. One is an onboard NVidia PCI bus device. The second is an USB headset.
The problem is that when I boot up with the USB headset attached, only the USB sound device works and the NVidia PCI device is not recognized.
Code:
# cat /proc/asound/cards
 0 [Headset        ]: USB-Audio - Logitech USB Headset
                      Logitech Logitech USB Headset at usb-0000:00:02.0-2, full speed
If I then run 'alsaconf' the USB device disappears and the NVidia PCI device alone is shown:
Code:
# alsaconf
Terminating processes: 5548.
Unloading ALSA sound driver modules: snd-intel8x0 snd-ac97-codec snd-ac97-bus snd-usb-audio snd-pcm-oss snd-mixer-oss snd-usb-lib snd-rawmidi snd-pcm snd-seq-device snd-hwdep snd-timer snd-page-alloc.
Building card database...

Running update-modules...
Architecture-specific modutils configuration for x86_64 not found, using defaults
Loading driver...
Setting default volumes...
...
# cat /proc/asound/cards
 0 [CK804          ]: NFORCE - NVidia CK804
                      NVidia CK804 with ALC850 at 0xf8105000, irq 225
If I then unplug the USB headset and insert it again, both devices will show and work properly:
Code:
# cat /proc/asound/cards
 0 [CK804          ]: NFORCE - NVidia CK804
                      NVidia CK804 with ALC850 at 0xf8105000, irq 225
 1 [Headset        ]: USB-Audio - Logitech USB Headset
                      Logitech Logitech USB Headset at usb-0000:00:02.0-2, full speed
How can I configure the system so that both devices will work from the get go, without the need to run alsaconf and remove/reinsert the USB device?

TIA
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How many wireless devices both PCI or USB will Xandros support? rusty2 Linux - Wireless Networking 0 02-24-2006 09:12 PM
New user; no sound, no usb devices birdsofprey02 Linux - Hardware 2 06-23-2005 08:13 PM
usb-storage problem with differing devices ta0kira Slackware 1 11-14-2004 12:09 PM
Problem mount USB devices. jonostew Linux - Hardware 4 08-20-2004 12:39 PM
Sound problem - 2 devices jbstew32 Linux - Software 9 04-09-2003 05:54 PM


All times are GMT -5. The time now is 08:05 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration