LinuxQuestions.org
View the Most Wanted LQ Wiki articles.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 09-24-2003, 02:07 AM   #1
ronaldv
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: Amsterdam
Distribution: Mandrake 10.1/2006
Posts: 55

Rep: Reputation: 16
Post Tvout for Ati radeon M9 giving black&white blur on tv-screen


Hi,

I have a laptop with a Ati Radeon M9 graphic card. And want to use it
with my Svideo Tvout.

I installed the latest ATI Proprietary Linux Driver 3.2.5 for my
X-server (4.3.5).
After this I configured X using the fglrxconfig tool, included in the
driver. Set mode to "clone", enabled "tvout", set tvstandard to
"PAL-G"(i'm in netherlands), resolution-modes 1028, 800, 640.

After this my tft-screen and all is still working like it used to. My
tv is now flashing some garbled black and white lines. TV is a recent
thomson widescreen.

I suspect I did not set the correct v- or h-sync or modelines or
whatever.

Anybody got this to work?
Anybody got any hints?
Anybody got hints how to configure X for this?

Any help is welcome, Ronald
 
Old 03-28-2004, 10:04 PM   #2
nkarkare
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2004
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Tvout for Ati radeon M9 giving black&white blur on tv-screen

Has anyone got this working?
I have the same problem. :-( and I cant seem to get it working!

Any help is greatly appreciated!

Many thanks,
Nikhil.
 
Old 03-29-2004, 01:37 AM   #3
ronaldv
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: Amsterdam
Distribution: Mandrake 10.1/2006
Posts: 55

Original Poster
Rep: Reputation: 16
I have given up on this. Sorry.

Ronald
 
Old 07-20-2004, 02:41 PM   #4
kleptophobiac
Member
 
Registered: Jun 2003
Distribution: Arch
Posts: 315

Rep: Reputation: 30
I take it you haven't found a solution in the mean time? I too am interested in this one.
 
Old 07-22-2004, 01:31 AM   #5
ronaldv
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: Amsterdam
Distribution: Mandrake 10.1/2006
Posts: 55

Original Poster
Rep: Reputation: 16
No sorry.
 
Old 07-22-2004, 08:28 AM   #6
kleptophobiac
Member
 
Registered: Jun 2003
Distribution: Arch
Posts: 315

Rep: Reputation: 30
I found that if you use dual head mode (extended desktop) it works great, but clone mode seems busted.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Black and White tvout nvidia FX5200 doctorwebbox Linux - Hardware 3 02-20-2005 10:57 PM
Radeon 9200se w/ATI drivers - black screen! MarasW Linux - Hardware 7 05-17-2004 11:49 AM
Suse 9 Pro and ATI Radeon 8500 all in wonder - black screen Magus255 Linux - Hardware 0 12-18-2003 07:41 PM
ATI Radeon 7500 (PCI) - Black Screen after reboot? hawes Linux - Hardware 1 12-18-2003 02:03 PM
Xf86config options for Ati Radeon M9 & TVout ronaldv Linux - Hardware 0 10-22-2003 02:52 AM


All times are GMT -5. The time now is 12:21 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration