LinuxQuestions.org
Visit the LQ Articles and Editorials section
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 02-11-2010, 03:19 PM   #1
rmahn
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2009
Location: North Carolina, USA
Distribution: mostly Fedora
Posts: 5

Rep: Reputation: 1
Trying to use XVR-100 on a Ultra-Sparc


I'm having problems trying to boot a linux kernel on an ultra-sparc that has a XRV-100 video card. The kernel starts to boot but when it tries to change the console to the framebuffer, the machine resets. I've tried this with several different kernels but all of them reset unless I don't include any framebuffer support at all. Then they just stop at the same spot. The machine is a Tadpole Bullfrog II XPG. The Solaris 8 that is on it boots fine. The official DVDs from Sun for Solaris 8, 9, and 10 have the same problem that Linux has.
Any suggestions or help is greatly appreciated.
 
Old 02-11-2010, 03:46 PM   #2
whizje
Member
 
Registered: Sep 2008
Location: The Netherlands
Distribution: Slackware64 current
Posts: 583

Rep: Reputation: 129Reputation: 129
www.tadpole.com google is your friend.
 
Old 02-12-2010, 08:08 AM   #3
rmahn
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2009
Location: North Carolina, USA
Distribution: mostly Fedora
Posts: 5

Original Poster
Rep: Reputation: 1
As best I can tell there's nothing at www.tadpole.com that addresses the problem at all. I've been in touch with some people from gdc4s (who bought tadpole) and they are trying to find someone who can answer this type of question. They seem to know what they are supposed to--exactly what their documents say at the highest level and nothing much more. They can't explain why Sun's official DVDs won't boot, much less why I can't get a linux kernel to boot. I'm still hoping for something from them, but it's been several days since I last heard anything and I'm pursuing whatever I can think of.
My latest attempt, once I get the download finished, is Debian. I wasn't aware they supported Sparc, so maybe this one will work.
 
Old 02-12-2010, 10:34 AM   #4
rmahn
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2009
Location: North Carolina, USA
Distribution: mostly Fedora
Posts: 5

Original Poster
Rep: Reputation: 1
Okay, I've tried the Debian installation CD. Exact same problem--starts to boot and when it switches to the frame buffer, the tadpole resets. I don't think it's a hardware failure problem, because from what I'm told it does this on all Bullfrogs.
 
  


Reply

Tags
ultrasparc


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
issue after swapping XVR-100 to XVR-1200 graphics accelorator The_Bug Solaris / OpenSolaris 1 02-11-2010 03:04 PM
Old Sun SPARC Ultra 10 + 256MB RAM b1f30 Linux - Desktop 19 04-03-2009 07:07 PM
Sparc Ultra 60 and Debian Sarge gm1mqe Debian 0 04-06-2006 07:33 AM
DCgui qt on ultra sparc makke_the_muss Solaris / OpenSolaris 0 05-14-2004 06:23 PM
Ultra Sparc 1 or Sparcstation 20 evilchild Solaris / OpenSolaris 3 02-21-2004 10:22 PM


All times are GMT -5. The time now is 01:26 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration