LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 08-13-2008, 03:10 PM   #1
mikeandike22
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2006
Location: NYC
Distribution: Xubuntu
Posts: 13

Rep: Reputation: 0
Trouble with driver for nvidia 8500GT on Ubuntu 8


I have a geforce 8500 GT on my ubuntu machine with a amd athalon 64 x2
I can get the card to display but it isnt using the nvidia drivers everytime I try to install the nvidia-glx driver it says I am missing /usr/lib32/libGL.so.1 I tried making a symlink to that file from libGL.so.1.2 but it didnt work.

Also cannot get it to display through s-video hoping that changes when I install drivers.

Thank you for your time.
 
Old 08-14-2008, 07:49 AM   #2
cyberfishee
Member
 
Registered: Mar 2005
Distribution: Debian Testing
Posts: 133

Rep: Reputation: 15
Have you tried install nvidia-glx-new?
 
Old 08-14-2008, 02:12 PM   #3
mikeandike22
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2006
Location: NYC
Distribution: Xubuntu
Posts: 13

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Yea same error.

Im wondering If I should just downgrade to 7.10 and install mythtv and all that stuff myself, It wont be as pretty but the drivers and amd64 support are probably at a more stable version. any suggestions?
 
Old 08-14-2008, 03:53 PM   #4
Gruik
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2006
Location: France (33)
Distribution: Arch
Posts: 10

Rep: Reputation: 0
Hi,

If you're on a 64bits system, are you sure you're using the 64bit nvidia drivers?
If you're on a 64bits multilib system and atempt to run a 32bit binary using opengl (exemple : Cedega), are you sure you have installed the 32bits required librairies? I don't know how it works with Ubuntu but with Gentoo, there's a package for this : "app-emulation/emul-linux-x86-xlibs-20080316".
Hope this helps
 
  


Reply

Tags
nvidia, svideo, ubuntu


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
NVIDIA 8500GT & CentOS 5.1 Display problems VertX Linux - Newbie 0 02-06-2008 01:54 AM
nVidia 7300GS or nVidia 8500GT? ljs662_removed Linux - Hardware 3 10-08-2007 05:50 PM
LXer: NVIDIA GeForce 8500GT 256MB Benchmarked on Linux LXer Syndicated Linux News 0 04-28-2007 04:31 PM
Nvidia driver trouble Lord Zoltar Slackware 35 09-11-2004 05:28 PM
Trouble with new nVidia driver installation...no nvidia logo and KDE no start up mdb Linux - Software 8 08-18-2004 09:45 AM


All times are GMT -5. The time now is 06:40 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration