LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 09-10-2003, 09:29 AM   #1
nuzzy
Member
 
Registered: Aug 2001
Location: New Hampshire, USA
Distribution: Ubuntu 6.06 LTS
Posts: 204

Rep: Reputation: 31
System hangs on boot after adding SATA drive


Using Slackware 9.0 I installed a new D865PERL motherboard and a Seagate 160GB SATA drive and a Radeon 9200 vid card. BIG problems! I had to use standard VESA config for the video. I can fix that eventually, but the machine wouldn't boot with the SATA drive installed. Got the sata.i image from Slackware and booted from a floppy disk, but now ethernet module doesn't work even though it's the same device. I downloaded and compiled the 2.6 kernel and it starts booting and recognizes SATA support at one point, but then hangs at "hde" which is the SATA drive and all it says is that it sees it as an ide drive. Any ideas? How about a way to add the sata.i vmlinuz image from the floppy to my regular startup?

Last edited by nuzzy; 09-10-2003 at 09:31 AM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
After adding ide to SATA(via) machine, boot fails - Fedora core 2 Jemsquash Linux - Hardware 6 09-21-2004 08:41 AM
Hangs at boot (might be sata) KingGuru Linux - Hardware 2 06-09-2004 12:51 PM
Adding drivers, recognise SATA drive installing id10t Slackware 5 01-16-2004 05:11 PM
SusE 9.0 - hangs at Installation-bootup (while attaching my SATA drive...) tokugawa Linux - Hardware 4 10-25-2003 04:17 PM
System hangs when mounting ZIP100 Drive cteng Linux - Hardware 1 11-20-2002 07:02 PM


All times are GMT -5. The time now is 05:03 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration