LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 11-12-2004, 09:16 PM   #1
acummings
Member
 
Registered: Jul 2004
Distribution: Slackware
Posts: 615

Rep: Reputation: 49
Symbios/Lsi scsi controller driver, not a raid


Hi,

How to troubleshoot I think it may just be the wrong driver

I installed an lsi raid scsi driver as I didn't know what else to do.

But I do not have a raid. All I have is a solo U2W scsi hard drive.

And, It's a LSI8951U pci controller it is an U2W lvd controller but not a raid controller.

here's the relevant line from lspci

0000:00:0d.0 SCSI storage controller: LSI Logic / Symbios Logic 53c895 (rev 02)

0000:01:00.0 VGA compatible controller: Matrox Graphics, Inc. MGA G400 AGP (rev 82)

Suse 9.2 Pro default kernel (2.6.8 something or other)

booted from cd, did the install. early during that it forced me to make a modules 2 floppy disk of which content be for said scsi controller or so it seems to me. after I made the modules 2 floppy it asked me to insert it. once inserted, it brought up three lsi drivers but none seem to be the right driver for my controller (installed the raid driver).

From log file:
0:1:0hase change 6-7 11@274d5b84 resid=2.

sym0:1:0hase change 6-7 11@274d5b84 resid=2.

sym0:1:0hase change 6-7 11@274d5b84 resid=2.

sym0:1:0hase change 6-7 11@274d5b84 resid=2.

(continues to repeat a lot, non stop, pumps it out repetitively)

http://www.linuxquestions.org/hcl/sh...hp?product=194
http://www.linuxquestions.org/hcl/index.php?cat=201
HCL mentions

Module: sym53c8xx

modprobe I tried but don't know howto do it right or if it returns loaded modules.

sometimes it boots to text mode, other times boots to X win KDE which works very super except for whenever X refuse to make a go of it then it's command line time.

--
Alan.
 
Old 11-18-2004, 11:47 PM   #2
acummings
Member
 
Registered: Jul 2004
Distribution: Slackware
Posts: 615

Original Poster
Rep: Reputation: 49
I tried CentOS 3.3 with the default 2.4.X kernel. This sys runs very fine on this same hardware.

Perhaps the sym53c8xx driver is somewhat broken in 2.6.8 kernel.

I wonder if I should report my experience on that anywhere?

Thanks. Alan.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SCSI RAID Controller for SuSE Linux SLES9 Inhibit Linux - Hardware 0 08-30-2005 05:15 PM
Migrating from IDE to LSI Logic SCSI RAID -- how? dalchri Linux - Hardware 1 05-20-2005 03:14 PM
Problem with symbios SCSI and 2.6 kernel series (?) GD_19 Linux - Hardware 2 04-17-2005 09:25 PM
LSI UATA 133 Mega RAID Controller Card under linux? niverson Linux - Hardware 6 06-23-2004 12:12 AM
boot kernel issue with raid controller and scsi cdrom mrtwice Slackware 3 08-31-2003 09:43 PM


All times are GMT -5. The time now is 11:03 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration