LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 06-07-2004, 06:55 PM   #1
Daz_Man2803
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2004
Location: Nottingham
Distribution: Ubuntu 5.04
Posts: 23

Rep: Reputation: 15
Suse 9.1 & ntl's ambit usb modem


hi there, im a complete newby to linux and am having trouble installing my ambit usb modem supplied by ntl.

my friend has a windows network and suse connected to the internet fine over the network but when i try to install the usb modem i cant get it to work. the modem is visible in the modems section in yast but when i try to configure it it tries to configure it as a dial up modem, whereas i have a cable connection that is "always on".

im running suse 9.1 and win xp pro on a hp ze4500 laptop (amd 2500+, 512mb ram)

any help with this would be much appreciated.

thanks in advance
 
Old 06-25-2004, 09:23 AM   #2
dashboard
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2004
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
im having exactly the same problem ntl ambit usb modem, im running suse 9.1 and its installing it as a dial up have you managed to solve this problem???
 
Old 06-26-2004, 07:08 AM   #3
Daz_Man2803
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2004
Location: Nottingham
Distribution: Ubuntu 5.04
Posts: 23

Original Poster
Rep: Reputation: 15
nah, i havent fixed this problem fully yet but i have managed to get around it using a network. i have a pc (windows) and a laptop (win/suse) on a network. i connect the modem to the pc and share the internet through the network. suse picks up the network and then i can use the internet. this is the only way i have figured out how to get the internet on suse.
 
Old 10-11-2004, 05:57 PM   #4
gavinbeatty
Member
 
Registered: Nov 2003
Location: Ireland
Distribution: Debian testing
Posts: 79

Rep: Reputation: 15
Wow.

Odd to find one like this that's not solved yet and at the worst time since I've no clue either, just when I thought there might be a replacement for my beloved Slackware 10.0

I hope that someone can at least tell me if 9.2 has this fixed but it might be too early yet.
But preferably (hopefully I mean) someone out there can really fix this for me. I'm not afraid of the CLI and I'd be more than willing to experiment if I get some ideas.

Thanks in advance!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
suse with ambit cable modem pychosis Linux - Newbie 7 01-17-2005 08:02 AM
Ambit Cable Modem Drivers duddy11 Linux - Newbie 13 12-29-2003 12:30 PM
ntl b-band usb ambit modem mandrake9.2 help Daveybops Linux - Networking 5 11-24-2003 11:04 AM
drivers for Ambit 120 USB modem needed adansainz Linux - Hardware 1 10-23-2003 12:47 PM
Connexant-Ambit modem config problem bsrealm Linux - Hardware 0 06-17-2003 02:21 AM


All times are GMT -5. The time now is 05:12 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration