LinuxQuestions.org
LinuxAnswers - the LQ Linux tutorial section.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 02-10-2003, 08:00 AM   #1
jpogrady
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2003
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
Suse 8.1 fails to detect my monitor


Hello

I installed Suse 8.1 on my pc, however the installation fails to detect my monitor (Dell 15 inch Flat Screen e151fp) and as a result to selects a very big screen resolution 640x480. Not matter what I try I cant seem to change this, I cant do it on Yast, no matter what resolution I select it fails the validation test.

I also tried to modify the XF86Config file but this doesnt seem to make any difference. If I force the pc to use a higher resolution eg 1024x768 it displays a error message during boot up saying that it is unable to display the video mode. This happens even if I insert the correct vertical and horizonal refresh frequencies.

The following is the relevant part of my config file

Section "Monitor"
Option "CalcAlgorithm" "CheckDesktopGeometry"
HorizSync 31-60
Identifier "Monitor[0]"
ModelName "1500FP"
VendorName "DELL"
VertRefresh 60-75
UseModes "Modes[0]"
EndSection


Section "Modes"
Identifier "Modes[0]"
Modeline "640x480" 25.96 640 656 720 864 480 480 489 501
Modeline "640x480" 29.95 640 656 720 864 480 480 489 501
Modeline "1024x768" 66.29 1024 1040 1216 1400 768 768 777 802
Modeline "1024x768" 76.49 1024 1040 1216 1400 768 768 777 802
Modeline "800x600" 40.56 800 816 928 1072 600 600 609 626
Modeline "800x600" 46.80 800 816 928 1072 600 600 609 626
EndSection

Section "Screen"
DefaultDepth 16
SubSection "Display"
Depth 15
Modes "640x480" "1024x768"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 16
Modes "640x480" "1024x768"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "640x480" "1024x768"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 32
Modes "640x480" "1024x768"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 8
Modes "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
Device "Device[0]"
Identifier "Screen[0]"
Monitor "Monitor[0]"
EndSection

Section "Device"
BoardName "i845"
BusID "0:2:0"
Driver "i810"
Identifier "Device[0]"
Screen 0
VendorName "Intel"
EndSection


Any suggestions as regrad the problem

John Paul O Grady
 
Old 02-10-2003, 08:03 AM   #2
acid_kewpie
Moderator
 
Registered: Jun 2001
Location: UK
Distribution: Gentoo, RHEL, Fedora, Centos
Posts: 43,384

Rep: Reputation: 1963Reputation: 1963Reputation: 1963Reputation: 1963Reputation: 1963Reputation: 1963Reputation: 1963Reputation: 1963Reputation: 1963Reputation: 1963Reputation: 1963
http://www.linuxquestions.org/questi...threadid=44806

do not double post
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Suse 8.1 fails to detect my monitor jpogrady Linux - General 3 01-22-2007 10:35 PM
slackware 10.1 fails to detect ATA hard drive zodman Slackware 4 05-06-2005 05:42 AM
SuSE 9.2 install fails to detect DVD-RAM skunkcabbage Suse/Novell 1 01-20-2005 02:16 PM
Symbios 53c416 SCSI fails to detect drive damien Linux - Hardware 0 06-10-2004 10:29 AM
Alsa woes - Fails to detect sound card huntz Slackware 7 05-21-2004 08:13 PM


All times are GMT -5. The time now is 06:20 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration